Cum a subordonat Alina Bica DIICOT intereselor lui Tender - referat DNA

Ovidiu-Tender 1
Ovidiu-Tender 1

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, i-a pus pe procurorii din subordinea sa să încheie un proces verbal conform căruia vor proceda cum le cere ea în cazul omului de afaceri Ovidiu Tender, potrivit referatului DNA cu propunerea de arestare preventivă, scrie Agerpres.

Surse citate de presă spun că însuși Tender ar fi turnat-o pe Alina Bica la DNA.

Potrivit documentului, având în vedere relația existentă între Ionuț Mihăilescu, care fusese consilierul acesteia, și șeful DIICOT la acea dată, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul primului, în vederea formulării unei apărări favorabile, luând în considerare că Alina Bica a fost cea care a instrumentat dosarul și a dispus trimiterea în judecată a acestuia — rechizitoriul nr.692/P/2005 din 24 august 2006 al DIICOT.

Procurorii susțin că, pentru promisiunea sprijinului ce urma să-i fie acordat de Bica în instanță pentru Tender, Ionuț Mihăilescu, angajat al SC Prospecțiuni SA, firmă deținută de omul de afaceri, a beneficiat de un card în care îi erau virate diferite sume de bani și beneficia și de acordarea acțiunilor de la firma SC Upruc SA prin intermediar sub forma vânzării de acțiuni.

Adriean Videanu, Dorin Cocoș, Alin Cocoș, Alina Bica și consilierul ei, Florentin Mihăilescu, au fost arestați pentru 29 de zile. Decizia luată sâmbătă de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul disjuns din cel al despăgubirilor ilegale nu este definitivă și poate fi contestată la aceeași instanță.

Probele administrate în cauză până în acest moment al cercetărilor vizează modul în care procurorul șef al DIICOT, Alina Bica, după preluarea funcției, în 2013, în urmărirea intereselor inculpatului Tender, de a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare, a dispus măsuri abuzive care să direcționeze concluziile și poziția judiciară a DIICOT în fața instanței de judecată de o manieră în care acesta să nu fie pasibil de o pedeapsă cu închisoarea cu executare în regim de detenție.


"Practic, odată ce a ajuns la conducerea instituției publice, Bica a înțeles să subordoneze instituția pe care o conduce interesului inculpatului Tender în cauza ce forma obiectul dosarului nr.28726/3/2006 al Tribunalului București și în acest scop a dispus măsuri concrete în scopul determinării procurorilor ca, fără nicio rezervă, să pună concluzii contrare gravității faptelor dovedite prin probe. Pentru a avea certitudinea și a se asigura că dispoziția sa abuzivă, flagrant nelegală va fi executată de către procurorii din subordine i-a determinat să încheie un document scris, un proces-verbal, să-și asume prin semnătură că vor proceda conform celor dispuse de Bica Alina Mihaela. Deși i s-a spus de către procurori că trebuie să lase instanța de judecată să decidă, spunându-i, totodată, că Iancu Alexandru, în dosar de același gen, a primit o pedeapsă de 11 ani închisoare. Replica Alinei Bica a fost către procuror: 'nu ești de acord cu mine?' ", se spune în referat.

În document se precizează că referatul așa cum a dorit Alina Bica nu a fost depus în instanță, prin diligența procurorilor de pe judiciar, și că ulterior instanța l-a condamnat la pedeapsă cu executare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel