Culisele unei întâlniri între Ponta, Antonescu, Stroe și Dragnea

Liviu Dragnea și Victor Ponta
Liviu Dragnea și Victor Ponta

Vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit despre ruperea USL-ului. Acesta a explicat de ce s-a ajuns la un astfel de deznodământ între PNL și PSD.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Veste foarte bună pentru bugetari

Liviu Dragnea crede că adevăratul personaj care a rupt USL este Klaus Iohannis pentru că el este cel care a pus condiția de a deveni vicepremier cu atribuții pe Interne.

"Atunci, în luna decembrie, au fost tensiuni foarte mari și am stabilit să ne vedem imediat după Anul Nou și am zis să ne întâlnim să refacem cununiile, așa cum se spune la noi în popor. A avut loc acea conferință de presă cu toată sinceritatea din partea noastră. Nu a durat foarte mult pentru că lucrurile au ajuns să se precipite și s-a ajuns la scoaterea lui Radu Stroe din Guvern, acțiune operată în mod greșit de Crin Antonescu. Eram atunci cu Antonescu, Ponta și Stroe. Eram cei patru care au avut prima întâlnire despre USL în 2010. Au fost mai multe variante, dar s-a ajuns la ruperea USL-ului din cauza lui Klaus Iohannis. Crin Antonescu nu a acceptat ceea ce noi propusesem: Klaus Iohannis să ocupe funcția de vicepremier", a spus Liviu Dragnea la DC News Live.

VEZI ȘI: STUPOARE la referendumul din 2012. Ce s-a întâmplat...

"Când am auzit, în prima ședință, nemulțumirea PNL legată de Daniel Constantin și pretențiile pentru Klaus Iohannis, am crezut că glumesc. Serios vă spun! Pe urmă ne-am dat seama că este o condiție de netrecut. Am vorbit foarte mult cu Victor despre ruperea USL și ce l-a determinat pe Crin să ia această decizie. Părerea mea este că, și dacă nu era problema cu Daniel Constantin, Crin Antonescu era decis să scoată PNL de la guvernare", a punctat vicepremierul.

Despre varianta refacerii USL alături de Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea a zis, la DC News, că privește destul de circumspect această variantă: "Văd că domnul Tăriceanu își face partid. Din ce știu sunt circa 30 de parlamentari alături de el, o pondere mare în Parlament".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel