Culisele guvernului tehnocrat. Dacian Cioloș dezvăluie cum a ales noii miniștri

Dacian Cioloș, luat prin surprindere de Klaus Iohannis, când i-a propus să fie premierul României, dezvăluie cât de greu i-a fost să numească oamenii care urmau să fie miniștrii unui guvern tehnocrat. 

În emisiunea "Jocuri de Putere" cu Rareș Bogdan, de la Realitatea TV, Dacian Cioloș a explicat de ce i-a fost greu să formeze noul guvern: "Pentru că fiind singur, neavând în spate o bază de date, de resurse umane, a trebuit într-un termen foarte scurt să reunesc atât contacte, oameni pe care îi știam. M-am mai consultat cu apropiați pentru a-mi lărgi această bază de date. Am început discuțiile cu cei pe care îi aveam în vedere și a fost greu. În unele domenii, unii oameni binevoitori, dar erau cu proiecte personale. A fost mai greu să găsesc oameni care să își lase proiectele și să se angajeze pe un an într-o aventură. M-am angajat pentru un an de zile, un an de zile în care partidele politice să se pregătească pentru alegeri, să se prezinte la alegeri la sfârșitul lui 2016 și după să fie un Guvern politic legitimat de votul cetățenilor".

[citeste si]

Premierul a adăugat: "Nu aveam pregătite nume pentru că nu m-am gândit la varianta asta. În momentul în care am știut că trebuie să îmi formez echipa, m-am gândit și la oamenii pe care îi cunoșteam și de care știam că pot face față la unele portofolii. M-am gândit că putem face o infuzie de competență și în administrația din România pentru că știam că unul din proiectele care urma să le promovez va fi reforma administrației. Când am lucrat la Bruxelles am văzut că, din cauza disfuncționalităților din administrație, au apărut anumite probleme și m-am gândit apoi la mediul privat, pentru că dincolo de birocrația mai modernă care ar fi putut veni de la Bruxelles, m-am gândit că e important să avem și conectarea la mediul de afaceri". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel