Culise: Putin i-a propus lui Merkel "pacea cecenă" în Ucraina

În cadrul unei discuții purtate în noiembrie 2014, în timpul summit-ului G20 de la Brisbane, cancelarul german Angela Merkel a respins propunerea președintelui rus Vladimir Putin de a soluționa conflictul din Ucraina printr-o "pace cecenă", scrie Financial Times.

Publicația britanică susține că Angela Merkel a încercat să-l "descoasă" pe Vladimir Putin pentru a elabora o soluție de pace agreată și de liderul de la Kremlin.

"Când într-un final (Putin) a oferit o soluție, (Merkel) a fost șocată. Dl. Putin a declarat că Guvernul de la Kiev ar trebui să abordeze rebelii cum a abordat Rusia conflictul din regiunea separatistă Cecenia: prin a-i cumpăra cu bani și autonomie. O idee rezonabilă, poate, pentru un fost colonel KGB. Însă pentru fiica un pastor din Germania de Est, cu un simț puternic al corectitudinii, a fost inacceptabilă", scrie Financial Times.

Vladimir Putin a candidat prima oară la președinția Rusiei în 2000, când a spun că misiunea sa "istorică" este să rezolve situația din Caucazul de Nord. Prin urmare, Putin a dirijat al doilea război cu Cecenia, după tentativa eșuată de a supune republica în 1994-1996.

Pentru a pune capăt luptelor din Cecenia, Putin a încheiat un acord cu clanul Kadyrov al rebelilor ceceni. În schimbul loialității față de Kremlin, clanul a primit putere și ajutor financiar pentru reconstrucția republicii. 

Însă acordul nu a adus pace în Cecenia, ci o instabilitate perpetuă și conflict sângeros cu jihadiștii salafiști.

Ucraina fierbe: separatiștii au doborât un avion și un elicopter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel