Cu plăcile ceramice dintr-un singur magazin Hornbach pot fi amenajate 500 de locuinţe

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, românii au nevoie, în medie, de cca. 40 mp de gresie şi faianţă pentru amenajarea unei băi şi a unei bucătării într-o singură locuinţă. Astfel, cei peste 20.000 mp de plăci ceramice aflaţi pe stoc permanent în fiecare dintre cele cinci magazine Hornbach ar fi suficiente pentru placarea a 500 de locuinţe.

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, românii au nevoie, în medie, de cca. 40 mp de gresie şi faianţă pentru amenajarea unei băi şi a unei bucătării într-o singură locuinţă. Astfel, cei peste 20.000 mp de plăci ceramice aflaţi pe stoc permanent în fiecare dintre cele cinci magazine Hornbach ar fi suficiente pentru placarea a 500 de locuinţe. 

„În ultima perioadă am observat un interes tot mai crescut al românilor pentru amenajarea locuinţei cu cele mai noi modele de gresie şi faianţă. Tocmai din acest motiv, în luna iulie, în toate magazinele noastre, sunt amenajate zone speciale în care clienţii pot afla cum trebuie alese produsele pentru un astfel de proiect şi care sunt paşii principali pentru o lucrare corectă”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Potrivit afirmaţiilor sale, în medie o baie necesită o cantitate de 5 mp de gresie şi 15 mp de faianţă, în timp ce o bucătărie are nevoie de 8 mp de gresie şi 12 mp de faianţă.

„În ceea ce priveşte preferinţele românilor când vine vorba de amenajarea cu gresie şi faianţă a locuinţei, în ultimii ani aceştia s-au aliniat tendinţelor vestice şi au ales tot mai mult plăcile de formate mari. Când vine vorba de design, modelele cu aspect ce imită lemnul şi piatra, sau cele rustice, sunt tot mai mult alese”, a mai spus Mugurel – Horia Rusu.

 

Principalii paşi pentru montarea plăcilor ceramice

Acesta a subliniat, de asemenea, că este însă important de ştiut că o lucrare durabilă este posibilă doar prin alegerea de produse de calitate şi prin realizarea unui montaj corespunzător. Astfel, pe lângă plăcile de gresie şi faianţă, pentru realizarea unui astfel de proiect clienţii au nevoie şi de un adeziv special, o masă de nivelare, chit de rosturi, grund şi o masă de etanşare, mai ales dacă montajul se face în zonele cu acţiune sporită a apei, precum baia.

Primul pas pentru montajul plăcilor ceramice este reprezentat de pregătirea stratului suport ce trebuie să prezinte capacitate portantă, să nu aibă fisuri, să fie curat şi plan. În plus, denivelările trebuie şpăcluite în prealabil, pentru a se aplica apoi o masă de şpaclu, cu tratarea prealabilă a suprafeţei cu un grund de bază.

“Înainte de montare, este important să fie făcută o verificare a tuturor ambalajelor pentru verificarea numărului de loturi achiziţionate. Dacă există mai mult de un lot, plăcile trebuie amestecate pentru a nu exista diferenţe uşoare de tonalitate a culorilor”, a mai spus  Mugurel – Horia Rusu.

Pentru lipierea efectivă a plăcilor ceramice trebuie amestecat adezivul cu un amestecător şi o bormaşină care funcţionează la turaţie mică. În acest mod se realizează o masă omogenă. Adezivul se aplică apoi cu un şpaclu cu dinţi pe suprafeţe uşor de acoperit, iar montajul se realizează printr-o uşoară apăsare şi baterea acestora cu ciocanul de cauciuc pe patul de adeziv. Este important ca la montare să fie respectată lăţimea rosturilor prevăzută de către producător. Rosturile, care dau un aspect plăcut placării, se pot obţine prin folosirea de distanţiere – cruciuliţe de rosturi speciale. Pentru umplerea rosturilor este realizat amestecul de chit special care se distribuie uniform peste plăci şi este aplicat cu ajutorul unui ştergător de cauciuc transversal faţă de linia rosturilor. Ulterior sunt îndepărtate toate resturile cu ajutorul unui burete umed sau a unei scânduri cu burete.

Potrivit reprezentantului Hornbach, în acest moment în fiecare dintre cele cinci magazine Hornbach din România sunt disponibile pe stoc, pe lângă cantitatea de 20.000 mp de plăci ceramice, şi peste 143 tone de adeziv şi 7 de tone chit special pentru montarea acestora. Mai mult, retailerul pune la dispoziţie, contra cost, şi servicii de montaj profesional, care asigură execuţia unei lucrări de calitate şi oferă garanţie de până la 2 ani pentru întreaga lucrare.

„Serviciul de montaj este unul dintre cele mai solicitate servicii din oferta Hornbach deoarece românii au înţeles că este important să apeleze la un profesionist pentru a se asigura că lucrarea este realizată corespunzător şi nu ridică probleme ulterioare.

Plante speciale pentru petrecere

Tot în luna iulie, în toate magazinele Hornbach, sunt amenajate zone speciale unde clienţii pot afla care sunt plantele aromatice ce pot aduce un plus de savoare oricărei petreceri.

“Vara înseamnă şi multe petreceri în aer liber. Aşa că ne-am gândit să realizăm această zonă specială unde clienţii noştri să găsească plante ce pot condimenta un grătar sau pot fi folosite pentru cocktailuri deosebite”, a mai spus reprezentantul Hornbach.

Astfel, toţi vizitatorii magazinelor Hornbach pot alege dintr-un sortiment bogat de busuioc, mentă simplă sau cu diverse arome, salvie, lămâiţă, chili, rozmarin, cimbrişor, tarhon, marar, etc.

Magazinele Hornbach pun, în permanenţă, la dispoziţia clienţilor un sortiment de peste 30 de specii diferite de plante aromatice la ghiveci şi peste 40 de tipuri de seminţe de mirodenii de cea mai bună calitate. De asemenea, clienţii  Hornbach  beneficiază şi de garanţia creşterii plantelor, acestea având o  calitate ridicată. Astfel, în cazul reclamaţiilor îndreptăţite, banii sunt returnaţi sau produsele sunt înlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbuşti, tufe, copaci sau trandafiri.

Mai multe informaţii despre montarea gresiei şi a faianţei, dar şi despre plantele aromatice de petrecere, se pot găsi, de la începutul lunii iulie, în magazinele Hornbach şi pe pagina oficială www.hornbach.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel