CTP: Ponta și Petrescu, ca Iri și Moni. Săraca fata aia...

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat felul în care s-au prezentat premierul Victor Ponta și ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, la consultările de la Cotroceni pe reducerea CAS cu 5%.

"Dacă domnul Ponta și ministruța Harvard, dacă dl. Ponta - că săraca fata aia e adusă acolo de mână - , dacă avea argumente pregătite, cu cifre, cu procente, argumente economice, științifice, care automat erau presupuse de prezența ministrului de Finanțe, că de aia vii cu ministrul de Finanțe acolo și nu vii singur ca premier, pentru ca ministrul de Finanțe să turuie din dreapta ta argumente de acest soi, dacă aveai așa ceva, veneai la Cotroceni și îl zdrobeai pe Traian Băsescu, arătând cât de pricinos este, cum nu vrea să promulge acest proiect minunat și îi prezentai argumentele. Dacă, însă, nu ai niciun argument - și ce-am auzit în seara aceasta... - deci dna ministru e o romancieră, dom'le, mi-a adus aminte de romanele utopice de la începutul secolului XX, utopiile fabiene: o să crească, o să se albească economia neagră, o să investească mai mult actorii economici, investitorii...De unde știe ea? (...) Niște factori așa volatili îi da ca siguri, ca argumente. Argumentele dnei ministru au fost de tipul comunismului biruitor. Acolo, argumentele au tipul viitorului. Cum rezolvăm situația? Prin faptul că în viitor vom avea cu toții de mâncare pentru că suntem în comunism", a punctat Cristian Tudor Popescu, despre înregistrările cu Victor Ponta și Ioana Petrescu, de la consultarea pe reducerea CAS de la Cotroceni. 

Citește și: Cum se alege facultatea. Sfaturi esențiale de la un expert român în coaching

 

În opinia jurnalistului, Traian Băsescu a avut o misiune extrem de simplă. "Pentru cât e el de versat, a fost foarte simplu să-i facă de râs ca în bancul ăla cu vaca dusă la târg: De ce-ai adus-o, dom'le? Ca s-o fac de râs, dom'le".

Cristian Tudor Popescu spune că Traian Băsescu "a fost sarcastic, a fost caustic, dar nu bădăran, niciun moment".

"Arătau oamenii ăștia ca Tanța și Costel, conu' Leonida și coana Efimița, Iri și Moni, Nicolae și Elena Ceaușescu, mai lipsea ca Ponta să o bată pe mână pe ministruță, să-i spună: lasă, lasă... Lasă-l, lasă-l să moară prost, nu-i nimic, noi ne vedem de ale noastre", a comentat Cristian Tudor Popescu.

În opinia jurnalistului, Victor Ponta este cel care pierde dintr-o asemenea „scenetă" plină de umor involuntar.

Un singur politician a mai realizat efectul acesta, spune Cristian Tudor Popescu: Stolojan, căruia atunci când i s-a cerut să spună prima strofă din "Deșteaptă-te, române", a zis: Nu comentez! "Așa și aici. Îl întreabă de MTO, Ponta se uită în sus, în jos, în stânga, la ministrul său de Finanțe, care putea să aibă prezența de spirit să intre în discuție atunci și să deconspire ce înseamnă MTO. Acolo a fost un moment absolut emblematic pentru Ponta", a conchis jurnalistul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Digi 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel