CTP: Liiceanu face propagandă pentru Macovei

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirmă că filosoful Gabriel Liiceanu a scris un text despre Monica Macovei care se încadrează în tiparele propagandei.

"De pildă, dl Liiceanu a scris tot un text de susținere, ca și dl. Radu Beligan, mult mai amplu, în favoarea Monicăi Macovei. Un text alcătuit după toate regulile propagandei, în care pui toate calitățile pe care vrei să-l impui prin propagandă și nu pomenești nimic de greșilele grave pe care le-a făcut în anumite momente, de scăderi, de defecte. E o regulă a propagandei", a declarat CTP, vineri, la Gândul Live, într-o discuție cu scriitorul Andrei Pleșu.

Cristian Tudor Popescu menționează că în opinia multor votanți din zona PSD, Monica Macovei este considerată o "trădătoare de țară".

Dispută Pleșu - CTP, pe tema Beligan: "Scriu ce vreau. Patapievici e înjurat de vecini"

"Așa cum dl. îl calificați pe dl Victor Ponta caraghios sunt alții care o califică pe dânsa trădătoare de țară. Și totuși dl Liiceanu i-a făcut acest text de susținere", spune Cristian Tudor Popescu.

Andrei Pleșu, care întreține de aproape 40 de ani o prietenie cu Liiceanu, spune că textul scriitorului este unul sincer.

"Dacă a scris un text a făcut-o fiindcă așa crede el în adâncul sufletului. Nu s-a gândit s-o impună propagandistic, nu s-a gândit neapărat să aibă din asta vreun câștig asta crede el. A mai avut opțiuni absolute de genul ăsta", a afirmat Andrei Pleșu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel