CSM propune eliberarea din funcție a unui judecător

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în şedinţa de marţi, să înainteze preşedintelui Klaus Iohannis propunerea privind eliberarea din funcţie a judecătoarei Elena Poiană, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare într-un dosar de corupţie.

 Plenul (...) a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie a doamnei judecător Poiană Elena, preşedinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, suspendată atât din funcţia de conducere cât şi din cea de execuţie, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni, potrivit ordinii de zi soluţionate, publicată pe site-ul CSM, relatează Agerpres.

[citeste si]

Curtea de Apel Braşov a condamnat-o pe Elena Poiană, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Condamnarea a rămas definitivă printr-o sentinţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 6 octombrie. Procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată în luna martie, în stare de arest preventiv, pe Elena Poiană, la data faptei judecător în cadrul Tribunalului Harghita, fost preşedinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Potrivit unui comunicat al DNA, în 19 august 2015, Elena Poiană a pretins de la o persoană (denunţător în cauză) suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluţionarea favorabilă a contestaţiei formulate de două persoane arestate preventiv pentru tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunţate de Judecătoria Miercurea Ciuc, hotărâre prin care s-a respins solicitarea acestora de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel