CSM monitorizează marile dosare de corupție

Inspecția Judiciară elaborează rapoarte cu privire la monitorizarea dosarelor de mare corupție existente pe rolul curților de apel, instanțelor arondate și Înaltei Curți de Casație și Justiție. Secția pentru judecători din CSM a aprobat recent unul dintre aceste rapoarte cu privire la rezultatul activității de monitorizare a dosarelor de mare corupție.

Informația a fost transmisă în emisiunea moderată de Letiția Bădescu, la România TV. 

În același timp, CSM a mai aprobat următoarele măsuri: 

"- pentru menţinerea, dar şi îmbunătăţirea ritmului de soluţionare a dosarelor de mare corupţie, este necesară creşterea gradului de responsabilizare a fiecărui judecător în parte;

- este indispensabilă acordarea eficienţei cuvenite mijloacelor legale prevăzute pentru soluţionarea cu celeritate a cauzelor, pentru a se evita temporizarea judecăţii şi incidenţa prescripţiei răspunderii penale;

- desfăşurarea activităţii de monitorizare a dosarelor de mare corupţie se justifică a fi continuată şi în anul 2016, în considerarea rolului preventiv al acestei activităţi. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis comunicarea Raportului Inspecţiei Judiciare nr. 7381/IJ/4293/DIP/2015 curţilor de apel şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie". 

Deputatul Eugen Nicolicea a afirmat, pentru dcnews.ro, că Inspecția Judiciară face doar o monitorizare cu privire la soluționarea cu celeritate, iar încălcarea celerității înseamnă o abatere disciplinară și au dreptul să se autosesizeze. Ei monitorizează pentru a vedea dacă se întârzie și în acest caz îi poate sancționa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel