CSM a DECIS cine îl înlocuiește pe Neacșu. Război Danileț-Dumbravă

Înlocuitorul judecătorului Toni Neacșu în Consiliul Superior al Magistraturii a fost contestat pentru funcția obținută de judecătorul de la Tribunalul Dâmbovița, Dragoș Popoiag, care a fost susținut de nume precum Livia Stanciu, Cristi Danileț, Alina Ghica și Oana Schmidt-Hăineală. Votul pentru contestația lui Popoiag a generat discuții pe vot între judecătorii Horațius Dumbravă și Cristi Danileț. 

Plenul CSM a respins contestația depusă de Dragoș Popoiag, iar înlocuitorul lui Toni Neacșu, Norel Popescu rămâne pe poziții. Decizia de respingere a fost luată cu nouă voturi pentru și șapte împotrivă. Potrivit Lumea Justiției, printre susținătorii judecătorului Dragoș Popoiag, din plenul CSM, s-au numărat judecătorii Livia Stanciu, Cristi Danileț, Alina Ghica și procurorii Oana Hăineală și Bogdan Gabor. 

VEZI și: Toni Neacșu a fost înlocuit. Noul judecător CSM, contestat la Inspecția Judiciară

Președintele CSM, Adrian Bordea, a cerut abținerea de la vot, pe motiv de incompatibilitate, care i-a fost respinsă. 

În timpul ședinței Plenului CSM, judecătorul Horațius Dumbravă a lansat o ironie la adresa lui Dragoș Popoiag. Horațius Dumbravă i-a recomandat ca după ședință să nu aibă apariții mass-media, în special TV, pentru a evita presiuni asupra membrilor. A făcut trimitere, cel mai probabil, la momentul în care Dragoș Popoiag a participat la o emisiune la Realitatea Tv, împreună cu vicepreședintele Consiliului, Gheorghe Muscalu, unde a reclamat anumite nereguli în procedura de alegere a membrului CSM.

Danileț, absent. A venit doar la vot

Cristi Danileț nu a fost prezent, dar a votat pentru contestația lui Dragoș Popoiag. Judecătorul Horațius Dumbravă a cerut conducerii CSM să nu se țină cont de votul lui Cristi Danileț, pe motiv că nu a fost la dezbateri și a venit în ultima clipă. Votul lui Danileț a fost însă validat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel