CSAT. Bugetul Apărării și situația lui Mișu Negrițoiu s-ar afla pe ordinea de zi

CSAT s-a  întrunit, joi, de la orele 14,00, pentru a treia oară sub conducerea președintelui Klaus Iohannis.

UPDATE: Joi, 30 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, a avut loc o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Membrii Consiliului au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii, precum şi preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei din proximitatea geografică sudică a Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, au fost analizate riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional, determinate de defrişările ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri şi, implicit, în planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat.

La şedinţă au participat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea; ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa; ministrul Afacerilor Externe, domnul Bogdan Aurescu; ministrul Finanţelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici; directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig; directorul Serviciului de Informaţii Externe, domnul Mihai-Răzvan Ungureanu; şeful Statului Major General, domnul general-locotenent Nicolae Ciucă; consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, domnul Ion Oprişor și secretarul CSAT, domnul general de brigadă Mihai Şomordolea.

Știrea inițială:

Potrivit unor surse, pe ordinea de zi a CSAT s-ar afla bugetul alocat Apărării, care, în urma rectificării bugetare nu a primit suplimentarea de fonduri. 

De asemenea, pe agenda CSAT s-ar afla  și cazul șefului Autorității de Supraveghere Financiară, Misu Negrițoiu, acesta fiind  acuzat că ar fi încălcat embargoul SUA, în perioada când conducea filiala din România a băncii  ING.

Citește și: Ce face Klaus Iohannis înainte de ședința CSAT

Ministerul de Finanțe al SUA îl acuză pe Mișu Negrițoiu că, din postura de șef al filialei din România a băncii olandeze ING, a încuviințat o tranzacție ilegală, care încălca sancțiunile economice impuse de SUA, Iranului. Acuzațiile merg până la cele de "fals în acte bancare". Valoarea tranzacției ar fi de 1,2 milioane de dolari.

Ședința CSAT de joi este prima la care va participa și șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu de la numirea în funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel