Filmul reprimirii lui Dan Șova în PSD

Excluderea lui Dan Șova a fost tratată încă de la momentul producerii ei într-un alt registru de șefii PSD. Președintele PSD, Victor Ponta, a adoptat un discurs intransigent față de Marian Vanghelie și Mircea Geoană, dați afară din partid odată cu Șova, însă fostului ministru al Transportului i-a lăsat din start o portiță generoasă de revenire. 

În decizia liderilor PSD de a-l reprimi pe Dan Șova în partid cea mai mare pondere a avut-o atitudinea fostului ministru după excluderea din 27 noiembrie. Pe scurt, Șova și-a primit cuminte penitența și, cel mai important, nu s-a raliat planurilor lui Marian Vanghelie și Mircea Geoană. Mai mult, Șova a evitat complet în ultimele două luni ieșirile în presă și comentariile politice.

Așa cum Ponta anticipa imediat după decizia excluderii, Șova nu a trădat în Senat și a votat în linia impusă de partid. "Sunt convins că va rămâne alături de noi cel puțin în grupul senatorial (...) I s-a reproșat că s-a grăbit cu bătălia pentru funcții și sunt convins că a înțeles votul de azi", a spus Ponta despre Șova, un apropiat al său, în ziua excluderii.

Într-o intervenție la Realitatea Tv, Cătălin Ivan a declarat, vineri, că reprimirea lui Dan Șova a produs o surpriză generală în rândul psdiștilor.

Dan Șova și Ludovic Orban și-au împărțit insulte, în direct, la TV

"La momentul respectiv nu știam că Dan Șova va fi reprimit în partid. A fost o surpriză pentru toată lumea. Una plăcută, pentru că eu unul am votat împotriva excluderii, așa că nu pot fi împotriva reprimirii. Cred că s-a reparat una dintre greșeli, de la primul Comitet Executiv", a declarat Ivan.

De fapt, Victor Ponta și Liviu Dragnea au lăsat constant de înțeles că excluderea lui Șova este o decizie vremelnică și lesne surmontabilă.

Într-un interviu acordat DC News la 28 noiembrie, Ponta declara: "Dan Șova a fost o altă situație. El a fost sancționat ieri și sunt convins - am văzut și reacția lui - că a înțeles de fapt care a fost problema. Nu era legată de ceilalți doi colegi. A fost prea grăbit. Luni, imediat după alegeri, a intrat în valul ăla în care trebuiau făcute schimbări, trebuia să ... . Eu cred că Dan Șova va fi alături de noi". (mai multe AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel