Criză Ucraina. SUA: Rusia încalcă armistițiul de la Minsk. Va plăti un preț scump

Varianta livrării de arme defensive trupelor Ucrainei ar putea fi readusă în discuție după ce Statele Unite ale Americii i-au acuzat pe ruși de încălcare a armistițiului de la Minsk.

Vicepreședintele american Joe Biden spune că Rusia este responsabilă pentru violarea armistițiului de la Minsk și îl amenință pe Vladimir Putin că vor exista consecințe.

Acuzațiile de încălcare a acordului din Belarus au fost lansate la mai puțin de o săptămână de la intrarea lui în vigoare. Luptele aprige din Debalțevo, oraș strategic între Lugansk și Donețk, care e scena unei ofensive militare a separatiștilor, l-a făcut pe vicepreședintele SUA să acuze Rusia de încălcare a înțelegerii de pace.

Într-o conversație telefonică cu președintele Ucrainei, Joe Biden a condamnat violarea armistițiului și a averizat Moscova că "va plăti un preț scump" dacă nu își respectă angajamentele asumate la Minsk.

Între timp, Vladimir Putin, aflat la Budapesta, le-a cerut trupelor Kievului, încercuite de forțele separatiste la Debalțevo, să capituleze. "Oficialii ucraineni n-ar trebui să-și împiedice soldații să predea armele", a declarat Putin, care a precizat că nu poate exista o "soluție militară" la criza ucraineană.

Criză Ucraina: Orașul Debalțevo a căzut în mâinile separatiștilor, după armistițiul de la Minsk

Președintele Rusiei a acuzat Vestul că deja livrează armament trupelor ucrainene. 

Tot marți, Canada a anunțat impunerea de noi sancțiuni contra Rusiei, în special contra companiei petroliere Rosneft, și a unor demnitari politici și militari proruși ucraineni, transmite AFP, conform Agerpres. Noile sancțiuni vizează, de asemenea, batalioane ale rebelilor proruși sau entități politice ale republicilor separatiste Donețk și Lugansk.

În sancțiunile sale, Ottawa a redactat o listă cu 11 ruși și 26 de ucraineni proruși cărora li s-a interzis accesul în Canada, printre care șefii milițiilor și miniștri ai republicilor separatiste Donețk și Lugansk.

Referințe: Die Zeit; Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel