Criza imigranților a luat sfârșit - Ultimă Oră

Comisia Europeană și Turcia au convenit un plan pentru a stăpâni fluxul de refugiați care au luat cu asalt Europa în ultimele săptămâni. Soluțiile găsite de cele două părți sunt patrularea frontierei turcești cu Grecia și ridicarea de noi tabere, transmite o publicație germană care citează surse de la Bruxelles și din guvernul de la Berlin.

Publicația Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citată de hotnews.ro, scrie că, potrivit planului, Turcia va fi obligată să protejeze mai bine granițele pe care mulți migranți le-au trecut în periculoasa lor călătorie spre Uniunea Europeană.

Conform sursei citate, paza de coastă din Turcia și cea din Grecia vor colabora pentru a patrula estul Mării Egee, iar refugiații vor fi trimiși înapoi în Turcia. Acestea vor fi coordonate de Frontex, agenția de control la frontiera UE.

De asemenea, în Turcia vor fi stabilite șase noi tabere pentru refugiați. Acestea vor putea găzdui până la două milioane de persoane și vor fi finantațe parțial de Uniunea Europeană.

[citeste si]

Statele UE vor promite că vor mai primi o parte dintre refugiați, astfel că până la 500.000 de persoane ar putea fi relocate în Europa, fără a se mai apela la traficanți și fără a se mai recurge la traversarea periculoasă a Mediteranei, continuă publicația germană.

Totuși, un oficial de rang înalt implicat în negocierile cu Turcia a declarat pentru Reuters că Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung a scris lucruri care sunt peste ce se discută acum între Bruxelles și Ankara: "E un pic exagerat", a reacționat acesta.

Oficialul citat a mai spus că reprezentanții europeni au pregătit propuneri pentru gestionarea fluxului de migranți. Acestea urmează să fie discutate în timpul vizitei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, la Bruxelles, luni, și într-o întâlnire de marți, între UE și țările din vestul Balcanilor și din estul Mediteranei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel