Criză de vaccin antitetanos în spitale. Avertismentul unui medic de la urgențe: Se moare!

Medicul primar urgențe, Tudor Ciuhodaru, lansează un avertisment crunt. Este criză în toate spitalele din România.

"Trebuie să umblaţi ca pe un teren minat. Antitetanosul lipseşte din spitalele. Nici la urgenţe nu mai e vaccin. Şi de tetanos se moare! Cică se negociază cu furnizorul si cam atât! Apelez la bunul simţ al bacililor de Clostridium tetani să ia o pauză pentru a permite rezolvarea crizei şi să fie atenţi la ca cei care ne spun mereu că avem de toate! Sau poate îi trimitem şi pe cei cu plăgi la spitalele din străinătate că acolo sigur au vaccin", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru. 

Medicul primar de la urgență a adăugat: "Atenţie! Vaccinarea antitetanică trebuie efectuată intramuscular în primele 24 de ore dacă plaga prezintă risc tetanigen şi pacientul nu a mai fost vaccinat antitetanic în ultimii 5 ani".

[citeste si]

"Tetanosul este o boală acută, adeseori fatală, cauzată de neurotoxina produsă de Clostridium tetani. Tetanospasmina este una dintre cele mai puternice toxine cunoscute. Doza letală este extreme de mică, de doar 2,5 nanograme per kilogram corp adică 200 de nanograme pentru un adult. Boala se caracterizează prin rigiditate generalizată şi convulsii ale muşchilor scheletici. Rigiditatea musculară implică maxilarul (trismus şi râs sardonic) şi gâtul, iar apoi se generalizează la poziţia caracteristică de opistotonus", a conchis medicul.

Informația este verificată. Un tânăr a căutat în toate spitalele din București să i se facă vaccin antitetanos, la urgențe. Acest lucru a fost imposibil. Doar i s-a dezinfectat rana și a fost pansat. Aceeași situație este în toată țara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel