Cristoiu: Ponta pierdea Președinția. Băsescu l-a salvat

Victor Ponta - Traian Basescu
Victor Ponta - Traian Basescu

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că Victor Ponta pierdea alegerile prezidențiale dacă președintele Traian Băsescu nu intervenea public, joi, eliminând de pe agenda discuțiilor publice subiectul atacului PSD la Klaus Iohannis pe tema copiilor, care putea să îngroape campania premerului.

Potrivit ipotezei lui Cristoiu, enunțată în ediția de joi a emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea Tv, tema de campanie legată de familie a fost lansată de soția premierului, Daciana Sârbu, care a subliniat în ieșirile sale publice că Ponta este membru al unei familii împlinite.

"Traian Băsescu a ieşit azi şi a mai făcut să mai pierdem o zi de campanie. Traian Băsescu a omorât azi campania care putea să îl omoare pe Victor Ponta, povestea cu copiii. Se dezvolta o campanie în chestiunea declaraţiilor PSD-ului cu copiii lui Iohannis de-l zvânta pe Ponta. Era punctul lui vulnerabil. 25% dintre români nu au copii. A fost una dintre marile greşeli electorale. Dacă nu intervenea Traian Băsescu azi, Victor Ponta pierdea 10%. Era chiar şi pe electoratul lui. Pentru prima dată după 1990, s-a coborât campania electorală. În primul rând, era vorba de un om care nu i-a înjurat niciodată", a spus Cristoiu.

Cristoiu crede că purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, nu a vorbit "de capul ei" când l-a atacat pe Iohannis pentru că nu are copii, ci a respectat o linie de campanie.

Gabriela Vrânceanu Firea, prima reacție după atacul la adresa lui Klaus Iohannis

"Băsescu l-a salvat pe Ponta azi pentru că se dezvolta o chestiune.... nici nu vă imaginați. Era coborârea campaniei la un nivel la care nimeni nu a  coborât-o. Românii sunt foarte sensibili" la aceste subiecte, a declarat Cristoiu.

Jurnalistul crede că prin dezbaterea intensă a acestui subiect se lipea de premierul Ponta "imaginea de golan".

"Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii... Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că, din greşeală, domnul Klaus Iohannis a spus ce gândea atunci când a afirmat că, neinvestind în educaţia copiilor, a investit în imobiliare. Într-un fel, pune mai mult preţ pe investiţia în imobiliare decât în educaţia copiilor", a declarat miercuri Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel