Cristina Țopescu: Dacă vrei să te salvezi, ieși din cercul toxic. Trăiască Regele!

Cristina-Topescu dece
Cristina-Topescu dece

Cristina Țopescu a scris un editorial-confesiune despre un moment important din cariera sa. Profesia de jurnalist nu e întotdeauna atât de frumoasă cum pare, scrie Cristina Țopescu pentru DCNews. Întâmplările fericite, însă, trebuie împărtășite și altora. Iată ce a scris Cristina Țopescu despre întâlnirea cu Regele Mihai:

VĂ MULȚUMESC, LA MULȚI ANI, MAJESTATE !

Profesia de jurnalist nu e intotdeauna atat de frumoasa pe cat ar putea parea. E perisabila, exclude meditatia, in goana dupa stire, alimenteaza impostura si nu ofera profunzimi. Risti sa te contaminezi de goliciunea si spoiala cu care ai de-a face in fiecare zi, risti sa-ti exersezi mintea doar la nivelul informatiei si al unor rationamente simple, al speculatiilor nenumarate, nici acelea corecte adesea si, mai grav, risti ca sufletul sa ti se usuce in spatiul arid ce face obiectul profesiei tale.

Daca vrei sa te salvezi, trebuie sa iesi, din cind in cind, din cercul stramt, vicios si toxic in care aceeasi profesie te tine captiv. Trebuie sa iei o gura de aer curat, dupa atata zgura pe care o inspiri zi de zi. Te uiti in jurul tau, nu gasesti puncte de sprijin, nu le mai gasesti nici in tine uneori. Si-atunci, un inger, generos, ca toti ingerii, iti atinge in treacat umarul cu aripa lui si-ti daruieste o intamplare de gratie, care sa te ridice exact atat cit sa poti s-o duci pana la urmatoarea intamplare de gratie din viata ta.

Citește și: Dosarul Regelui Mihai, desecretizat în premieră

Pe mine, facerea acestui film cu Majestatea Sa, Regele nostru, m-a ajutat sa pot sa traiesc suportabil cu lumea din jur si cu mine, pana la acea urmatoare intamplare pe care, desi nu voi avea nici un merit nici atunci, voi sti ca mi-a fost trimisa, si ea, cu un rost. De cate ori ai sansa unor astfel de intalniri, iti recuperezi certitudinea ca exista inca noblete. Si o discretie pe masura. Te incarci suficient ca sa poti continua sa te confrunti zilnic cu lumea, asa cum arata ea acum. Pentru ca n-ai de ales, nu?

25 octombrie, ziua Regelui. Astazi, la ora 19.00, la Antena 3, “NIMIC FARA DUMNEZEU- NIHIL SINE DIO”, un interviu-film cu Regele Mihai, cu Regina Ana, cu Principesa Margareta si cu Principele Radu, realizat de Cristina Topescu. Marturisiri extraordinare ale Regelui Mihai I al Romaniei despre momente dramatice din istoria noastra, asa cum le-a trait, despre durere, demnitate, exil si dorul de tara sa, Romania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel