Cristian Preda, sugestie pentru Klaus Iohannis, după ce Victor Ponta a anunțat că nu demisionează

Cristian Preda, europarlamentarul independent, ales pe lista PMP, îi sugerează președintelui Klaus Iohannis cum ar putea răspunde luni la refuzului premierului Victor Ponta de a demisiona din fruntea Guvernului.   

"Poate că n-ar fi rău ca președintele Klaus Iohannis să refuze primirea lui Victor Ponta la negocierile cu partidele, anunțate pentru mâine. Dacă a declarat că punerea sub urmărire a premierului de către DNA împinge România într-o situație imposibilă, se cuvine ca șeful statului să tragă acum concluziile instituționale ale refuzului lui Ponta de a-și da demisia. Nu e nevoie de vreun pretext sau de explicații complicate. Klaus Iohannis poate spune foarte simplu că a negocia cu urmăriți penal e inacceptabil. Asta pricepe și un țânc", a scris, duminică, pe Facebook, europarlamentarul Cristian Preda.

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, la ora 18:00, cu liderii formațiunilor și partidelor parlamentare, pentru a dezbate Strategia Națională de Apărare.

Săptămâna trecută, președintele Iohannis declara că la aceste discuții se va aborda și subiectul Victor Ponta, în cazul căruia DNA a cerut Camerei Deputaților începerea urmăririi penale.

Sprijin din Parlamentul European pentru Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel