PMP îl dă afară din partid pe Cristian Preda

Europarlamentarul Cristian Preda este la un vot distanță de excluderea din Partidul Mișcarea Populară după ce nu s-a implicat în activitatea formațiunii și a susținut un alt candidat la alegerile prezidențiale.

Consiliul Executiv Național al PMP a decis în unanimitate să propună forului superior excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda pentru că a susținut alt candidat la prezidențiale decât Elena Udrea, a anunțat luni secretarul general al formațiunii, Cristian Petrescu.

Prezent luni seară în studioul România Tv, Gelu Vișan, membru PMP, a declarat că Preda nu a mai venit la ședințele partidului de la 1 august. Vișan a precizat că toți colegii săi PMP s-au simțit "călcați în picioare" de Cristian Preda.

Cine mai dă cu piatra în Elena Udrea?

După ce a părăsit pe ușa din dos PDL, Cristian Preda a intrat în PMP, unde i s-a oferit primul loc pe lista partidului pentru europarlamentare. Mai târziu, Preda numit decizia sa de a se alătura noului proiect politic al lui Băsescu o "modalitate de reînnoire a mandatului" de europarlamentar.

Preda, oportunistul principial

Cristian Preda a atacat-o prima oară pe Elena Udrea după ce aceasta a fost votată prezidențiabil al PMP. Luni, după primul tur al alegerilor prezidențiale, Preda a cerut demisia Elenei Udrea din fruntea partidului.

Europarlamentarul a făcut campanie deschisă la Președinție pentru Monica Macovei, membru PDL și candidat independent.

"Un punct pe ordinea de zi a ședinței noastre a fost legat de excluderea domnului Cristian Preda din PMP. CEN a propus Colegiului Național excluderea lui Preda din PMP ca urmare a susținerii unui alt candidat la Președinție. S-a votat în unanimitate, toți colegii au fost de acord că Preda nu mai poate face parte din partid atâta timp cât a susținut pe altcineva și chiar îi solicităm și retragerea din funcția de europarlamentar. Colegiul Național, format din toți președinții de organizații din țară, va lua decizia finală", a declarat Petrescu la finalul ședinței conducerii PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel