Cristian Pîrvulescu despre prezidențiale: Strategia lui Crin Antonescu a fost validată

Politologul Cristian Pîrvulescu a fost invitat sâmbătă seară la Antena 3, la emisiunea "Dincolo de știri", unde a vorbit despre alegerile prezidențiale 2014.

VEZI ȘI: MĂRTURISIRILE Elenei Udrea după ce Bica a fost arestată

"Eșecul lui Victor Ponta este cauzat de mai multe efecte care au început înaintea campaniei electorale. Poate că eșecul a început în momentul în care USL-ul a fost desființat. Astăzi putem spune că strategia lui Crin Antonescu a fost validată, dar nu Crin Antonescu a profitat de ea. Strategia de rupere a USL-ului și de provare a unei confruntări în societate. Strategia lui Crin Antonescu viza dezghețarea unor clivaje pe care politicienii mai degrabă le intuiesc decât le cunosc. Noi - românii - ne împărțim după valorile la care aderăm", a zis politologul Cristian Pîrvulescu la Antena 3.

În opinia politologului, clivajul stat-Biserică a fost deosebit de important în această campanie, chiar dacă mulţi dintre analiştii politici au spus în repetate rânduri că nu va afecta electoratul şi alegerile sale.

"Majoritatea analiştilor au spus că nu afectează cu nimic votul pentru că există un consens general în ceea ce priveşte religia în România şi, în special, Biserica Ortodoxă. Ei bine, nu a funcţionat. O parte dintre tinerii care au ieşit să voteze, au ieşit şi din cauza asta. Pentru că îşi doresc un stat laic. (...) Vom avea un preşedinte luteran care va stabiliza statul laic cum n-a făcut-o nimeni până acum în România", a mai spus politologul.

"Biserica va trebui să facă faţă acestei realităţi şi va trebui să se poziţioneze altfel faţă de autorităţile statului decât a făcut-o pană acum", a adăugat Cristian Pârvulescu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel