Cristian Diaconescu, sfat pentru electorat: Nu votați un președinte simpatic

Cristian Diaconescu, fost consilier prezidențial și actual candidat al PMP la alegerile din noiembrie pentru funcția supremă de la Palatul Cotroceni, a declarat, duminică, că este România nu are nevoie nu de un președinte care să fie simpatic, să fie ales pentru că este popular, ci de unul eficient.

Concluzie fermă a candidatului PMP la Președinție. Cristian Diaconescu susține că, în România, vremea președintelui-jucător al trecut, țara având nevoie acum de un șef de stat eficient.  

"Nu mai e vremea președintelui -jucător, este vremea unui alt gen de președinte. România a intrat prin eforturile uriașe ale președintilor de până acum într-o altă logică internațională în care președinții au un rol. Avem loc la masă, nu mai trebuie să ne batem intern pentru reformarea țării, în afară de a păstra două, trei instituții, toate celelalte merg în logica europeană și euroatlantică singure, de la Ministerul Apărării până la Ministerul Economiei. (...) În acest moment, la masa decizională trebuie să ai anumite calități politico-diplomatice prin care să susții locul câștigat de acești oameni cu greu pentru că ei au fost puși în situația în care viitorul președinte nu va mai fi pus să lupte cu clișee și cu inerții interne care veneau de dinante de '89", a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Constanța, Cristian Diaconescu, potrivit Mediafax.

Sfatul lui Cristian Diaconescu pentru electorat

Totodată, candidatul PMP la algerile prezidențiale din noiembrie avertizează electoratul la ce riscuri se expune dacă va vota un președinte simpatic: "Schizoidismul nostru ca electori, ca societate, in a-l vota pe unul care ni se pare simpatic ca pe urma sa-i cerem sa fie eficient s-ar putea ca astazi sa fie contraproductiv pentru ca sunt mizele altele in exterior, sa reusim sa ne ducem spre un personaj care pe urma ne dezamageste si in momentul cand ai o amenintare la adresa securitatii nationale in proximitatea Romaniei dezamagirea asta se poate transforma in dezastru. Presedintelui ii revin punctual responsabilitati de decizie aproape in fiecare saptamana in legatura cu pacea sau razboiul, credeti-ma nu e populism, credeti-ma pe cuvant, stiti ca vin de acolo, nu vorbesc ce am auzit sau citit in ziare", a mai spus Cristian Diaconescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel