Cristian Bodea (PNL), despre șansele la Președinție. Iohannis, depășit de Ponta

Senatorul PNL Cristian Bodea a făcut calculele pentru alegerile prezidențiale 2014 și pare să-l declare învins pe Klaus Iohannis chiar înainte de anunțul oficial al candidaturii sale din partea ACL (PNL+PDL). 

"E clar că adversarul principal al lui Victor Ponta va fi Klaus Iohannis, decizia din 5 august e doar o formalitate. Este esențial, însă, cu ce capital de voturi iese din primul tur. Pentru că Tăriceanu poate rupe de la PNL cam 5%, la care se adaugă încă vreo 5% de la nehotărâții ce au fost atrași de visul USL. Dincolo, Macovei va aduna de la PDL și PMP în jur de 5%, în timp ce Diaconescu adună și el 5% din zestrea PMP. Sunt 20%, la care dacă mai adaugăm încă 6% pentru Kelemen Hunor, plus cam 4% de la Ghișe și ceilalți 7-8 independenți cu figuri de vedete în cap. Așa că vorbim despre un posibil procent de 30% voturi rupte de pe "dreapta". Ce voturi are stânga?... PSD sigur mobilizează la vot cei 40% de comuniști din România, deci are o poziție de start solidă. La aceștia mai trebuie să adăugăm cei 5% zănatici ai lui Dan Diaconescu. Ponta are asigurat, astfel, un scor de start pentru turul doi de 45%", este analiza la rece și deloc fericită pentru PNL realizată chiar de un senator PNL, Cristian Bodea. 

Crin Antonescu, două arme pentru Președinție, dezvăluite de Victor Ponta

Senatorul PNL a continuat, despre șansele de a aduna voturi ale lui Klaus Iohannis, că "Teoretic, PNL+PDL ar trebui să dea 30%. După scorul de la Euro. Mai mult chiar, cum PNL se situa în realitate pe la 20%, ar trebui să vorbim de vreo 35%. Însă, cei 5% lipsă în iunie vor merge la Tăriceanu. De asemenea, nici PDL nu va mai reuși să facă performanța din luna mai, cu o Macovei lăsată liberă pe arătura băsistă. Și, mai avem de luat în calcul pierderea a câteva procente datorate "atanasierii" lui Crin Antonescu". 

"Atanasierea" lui Crin Antonescu se referă la Teodor Atanasiu, care a avut un rol important în mazilirea lui Crin Antonescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel