Cristi Danileț, judecător CSM, clasament tulburător despre infracțiunile care privesc viața sexuală

Cristi Danileț a publicat, pe blogul său, un clasament al dosarelor penale care au ca obiect infracțiuni contra libertății și integrității sexuale. Judecătorul a făcut topul pe județe, pentru intervalul 2011-2015.

Potrivit informațiilor publicate, "judeţul în care sunt cele mai multe dosare cu infracţiuni care privesc viaţa sexuală este Iaşi, unde se înregistrează o creştere constantă a numărului de astfel de dosare. În anii 2011 şi 2012 au fost de 2,5 ori mai multe dosare decât media; în anul 2014 a fost o explozie de dosare, de 5 ori mai mult decât media; iar până la jumătatea anului curent s-au înregistrat 34 de dosare, cam cât înregistrează un judeţ de top într-un singur an. Judeţul Vaslui a ocupat locul doi în anii 2011 şi 2012 şi locul trei în anul următor. Municipiul Bucureşti se menţine din anul 2013 până în prezent pe locul doi. Următoarele judeţe în top 5 sunt Constanţa şi Galaţi. Cele mai puţine dosare de acest gen au fost înregistrate, în perioada 2011-2014, în Covasna şi Harghita. Mai mult, în Covasna nu a fost înregistrat niciun dosar din ianuarie 2014 până acum".

Judecătorul CSM atrage atenția că cifrele pe care le-a obținut reprezintă doar o parte a realității, doar numărul de dosare în care procurorii au formulat acuzaţii. "Atenţionez că, deşi statisticile demonstrează o creştere a numărului de infracţiuni de viol, respectiv a celor de act sexual cu un minor, Noul Cod Penal intrat în vigoare la 1 febrruarie 2014 prevede pedepse mai blânde pentru autori decât codul penal anterior", mai scrie Cristi Danileț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel