Crin Antonescu: Negocierile PNL-PDL nu au decurs bine

Fostul lider liberal, Crin Antonescu, a dezvăluit pentru DCNews că negocierile dintre PNL și PDL nu au decurs bine. Senatorul a precizat că a lăsat PNL în poziție dominantă pentru fuziunea cu PDL, iar el avea un cu totul alt proiect pentru unificarea dreptei.

"Eu am avut un proiect în care lucrurile ar fi decurs altfel după europarlamentare, chiar dacă duceau la o bătălie finală cu PSD, cu mine candidat sau cu Klaus Iohannis. Iar aici a fost o opțiune a colegilor, care s-a dovedit a fi corectă. Dar, de aici și până la alegerile prezidențiale, inclusiv evoluția dreptei românești și constituirea acestui partid ar fi avut o cu totul altă desfășurare în proiectul meu. De vreme ce acest proiect nu a fost îndeplinit, de vreme ce eu nu sunt partizanul aruncării responsabilității pe altul, de vreme ce niciodată nu am făcut politică pentru o poziție anume, atunci am tras o concluzie simplă, și dacă m-am retras atunci, lucrurile nu s-au schimbat între timp, încât să spun: 'Da, pot să reiau proiectul'", a spus Crin Antonescu.

Citește și: Exclusiv! Predicția lui Antonescu despre Iohannis

Fostul președinte liberal a afirmat că a lăsat PNL în situația de a fi "dominanta" noii forțe de dreapta, însă după plecarea sa negocierile nu au decurs bine.

"Eu am plecat, la momentul decontului, totuși cu Partidul Național Liberal lăsat în poziția de a se bate cu un candidat care a câștigat Președinția României, un partid lăsat în pole-position pentru regruparea dreptei. Nu știu de ce au decurs negocierile, discuțiile între PD și PNL așa, nu bine după părerea mea, dar când am plecat de acolo era limpede că Partidul Național Liberal, cu toată poziția sa din ultimii zece ani, va fi dominanta acestei noi forțe de dreapta. Dl Blaga, când am început și am avut primele discuții pe care le-am avut eu, nicio secundă nu a pus problema, ba dimpotrivă, era clar după despărțirea de Băsescu că e mai aproape de pozițiile noastre", a continuat senatorul PNL.

Crin Antonescu a adăugat că i-a lăsat pe liberali cu drepturi depline în PPE, necondiționați de acceptul sau raporturile cu Traian Băsescu ori PDL.

"De asemenea, când am plecat, am lăsat Partidul Național Liberal cu acele poziții dobândite - văd că nu s-au valorificat electoral, dar dobândite în administrația locală. De asemenea, l-am lăsat - și asta mă bucură foarte mult - membru cu dreptul depline al Partidului Popular European, dorință veche, de 10-15 ani a liberalilor, necondiționați de acceptul sau raporturile cu Traian Băsescu, necondiționați de acceptul sau raporturile cu Partidul Democrat Liberal", a mai declarat Crin Antonescu, la DCNews Live.

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea I

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a II-a 

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a III-a 

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a IV-a 

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a V-a

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a VI-a

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel