Crin Antonescu: PNL a procedat stângaci. La ce se referă

Fostul lider al liberalilor, Crin Antonescu, consideră că PNL "a procedat stângaci" atunci când a solicitat "la televizor" premierului Dacian Cioloș să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, adâugând că nu înțelege de ce această discuție nu s-a purtat "într-o anumită intimidate".

Întrebat miercuri seară, la România TV, dacă este un eșec al PNL faptul că liberalii nu a reușit să-l convingă nici măcar pe premierul Cioloș să inițieze un act din partea Guvernului pentru modificarea legii în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, Crin Antonescu a explicat:

"Nu știu, dar să fiu foarte sincer, cred că dl Cioloș a procedat corect și cred că PNL a procedat stângaci. Nu primul-ministru, printr-o OUG, trebuia să fie soluția. De altfel, nu înțeleg de ce această discuție nu s-a purtat, să spunem așa, într-o anumită intimitate" a declarat Crin Antonescu, prin telefon, punctând faptul că dacă PNL nu ar fi făcut această solicitare a televizor, "atunci ar fi putut ști, nu la televizor, că premierul Cioloc nu este de acord. Căutau altă soluție".

Pe de altă parte, fostul lider al liberalilor a mai susținut că PNL nu are de ce să fie lipit de Guvernul Cioloș, întrebat fiind dacă PNL greșește că își dezlipește, cu aceste contre cu Executivul, imaginea de guvernul tehnocat, care este lipit la rându-i de președintele Iohannis.

"Guvernul este lipit de președintele Klaus Iohannis.  PNL nu are de ce să fie lipit de imaginea Guvernului, chiar dacă a votat învestirea sa, chiar dacă îl susține. PNL, ca orice partid care se respectă și, oricum, ca orice partid cu pretenții de partid mare, nu trebui să se lipească de nimeni, trebuie să aibă propria sa identitate, propia sa greutate, propria sa imagine", a mai spus Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel