Cresc salariile. Cioloș, primele precizări despre legea salarizării

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că proiectul privind salarizarea bugetarilor va corecta unele disfuncţionalităţi din sistem, iar accentul va fi pus pe domeniul Sănătăţii.

"Mă bucur că după îndelungi discuţii cu partenerii sociali venim cu un proiect de act normativ care ar urma să vină cu corectarea unor disfuncţionalităţi în sistemul public de salarizare. (...) Am cerut domnului ministru (al Muncii - n.r.) să analizeze posibilitatea ca, în alocarea bugetară pe care ne-o putem permite, (...) să venim pentru sistemul de sănătate cu o abordare completă, de corectare a salariilor atât pe orizontală, cât şi pe verticală", a spus Dacian Cioloş, într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că şi celelalte domenii sunt importante, nu doar sănătatea, precizând însă că "nu poate Guvernul Cioloş să corecteze toate problemele din sistem".

Dacian Cioloş a spus că proiectul nu va fi aprobat în şedinţa de miercuri, ci va rămâne în dezbatere publică. "Cu acest proiect de ordonanţă nu va scădea niciun salariu, ci vor creşte salariile", a susţinut prim-ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel