Credite CHF. Protest în fața Parlamentului, după aprecierea francului elvețian

Miting de protest, duminică, în fața Parlamentului. Peste o sută de persoane solicită conversia creditelor în valută (franc elvețian, euro, dolar) în lei, în contextul în care francul elvețian s-a apreciat drastic în ultima perioadă.

Protestatarii cer denominarea în lei a creditelor în valută, la cursul de la data semnării contractului plus maximum 20%.

Ei mai solicită ca această reconversie să se facă fără costuri suplimentare, dar vor și soluții concrete de la Banca Națională a României și de la parlamentari.

Totodată, grupul românilor cu credite în franci elvețieni așteaptă și adoptarea unui act normativ prin care ratele lor să fie reduse, inițiativă care aparține unui număr de 131 deputați și senatori.

Credite CHF. Eugen Nicolăescu: BNR trebuie să privească mai departe de lungul nasului

Acest protest este o primă mișcare de amploare a celor care au credite în franci elvețieni, după ce leul s-a depreciat semnificativ în raport cu francul elvețian, urmare a renunțării de către Banca Națională a Elveției (BNS) la rata de schimb minimă, de 1,20 franci la un euro, pe care a impus-o în septembrie 2011.

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel