Creștere alarmantă a consumatori de droguri injectabile în București

Potrivit Agenției Naționale Antidrog,  în Capitală sunt aproximativ 20.000 de consumatori de droguri injectabile, heroină și etnobotanice, iar 22,4% dintre studenții care au fost intervievați în opt centre universitare din România au consumat cel puțin o dată o categorie de droguri.

"În cadrul parteneriatului pe care l-am semnat cu Politehnica București vom lua în discuție activități de informare și prevenire în rândul studenților.

Important este că toate aceste studii au relevat consum de droguri de toate categoriile, dar pe primul loc avem canabisul, unul dintre drogurile de top consumate de către studenții din România, iar apoi drogurile de tip amfetaminic, mă refer la ecstazy și, nu în ultimul rând, apar elemente de consum pe substanțele noi cu proprietăți psihoactive denumite etnobotanice", a precizat, joi, Sorin Oprea, directorul Agenției Naționale Antidrog.

El a adăugat că toate aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză pe care o va discuta și o va realiza împreună cu decidenții din cadrul UPB. Protocolul va avea componente directe pe o perioadă de un an de zile, urmând ca aceasta să fie extins în funcție de rezultatele obținute.

"Modul în care vom aborda acest parteneriat cu Politehnica este pe partea de prevenire și asistență. În primul rând vom face informări cu privire la riscurile la care se supun studenții care debutează în consum și apoi vom avea activități specifice de prevenire pentru fiecare zonă în parte.

Ulterior, activitățile noastre din cadrul protocolului se vor extinde și către acei studenți care au debutat în consum, în sensul acesta fiind promovate serviciile pe care ANA le oferă pe sistemul de asistență integrată — medicală, psihologică și socială—, iar acei studenți care vor dori, vor putea să acceseze aceste servicii și să li se aplice tratamentul de care au nevoie", a adăugat chestorul Sorin Oprea.

Șeful ANA a menționat că în cadrul parteneriatului cu UPB se are în vedere și formarea unor voluntari antidrog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel