Cozmin Guşă, despre scandalul Black Cube: Nu ştim ce se ascunde aici

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat scandalul Black Cube, explicând că, din perspectiva unei reputate agenţii, în România s-a acţionat "provocator", precizând, totodată, că şi aici, şi în străinătate, DNA-ul are şi inamici şi aliaţi.

Cozmin Guşă a analizat, alături de Octavian Hoandră, scandalul Black Cube, în caresunt implicaţi mai mulţi tineri angajaţi de agenţia israeliană pentru a o spiona pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

"E un scandal...e evident că e ceva sofisticat, e clar că la cât de încercată e Black Cube, condusă de ofiţeri cu mare experienţă în manipulări şi contrainformaţii, felul în care s-a acţionat, în România, a fost extrem de provocator. Dacă vrei să spionezi, îţi închiriezi un apartament într-un cartier mărginaş, nu te cazezi la cel mai luxos hotel, nu cheltuieşti bani în fiecare seară la cazino şi nu petreci cu hostesse....Oamenii s-au oferit practic autorităţilor, au dorit să arate "Suntem aici, suntem aici, arestaţi-ne", aşa mi se pare mie. E evident că e foarte gravă situaţia, pentru că e o acţiune a unei firme legate de un stat străin, care o vizezeză pe şefa anticorupţie a statului nostru. Sigur că Iohannis a avut o discuţie, a spus că totul este rezolvat, este şi rolul său acesta. 

Ştiu discuţii din Europa, am prieteni în toate capitalele şi lumea a văzut, a analizat şi s-a mirat. 

Nu ştim ce ascunde mai departe acest scandal. Acum Mossad-ul anchetează Black Cube, nu se ştie ce anchetează, dar faptul că implică vecinătatea şefei anticorupţie din României, acesta e un eveniment şi se vorbeşte puţin, e o luptă subterană care se duce în România. 

Când vorbesc de coaliţia anti-DNA, nu mă refero doar la cei din politică, care votează mereu împotriva DNA în Parlament. Să nu uităm că DNA-ul are susţinătorii săi şi că DNA-ul e cel care a pus sub acuzare miliardari israelieni, care au avut legături directe cu Mossad-ul. Sunt lucruri ciudate, asupra cărora noi, fiind un stat slab, nu ne prea putem exprima. 

Nu ştim ce ascunde scandalul Black Cube, deocamdată", a concluzionat analistul politic.



Follow us: @realitatea on Twitter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel