Cozmin Gușă, despre cazul Alina Bica: Este un eveniment epocal

Consultantul politic Cozmin Gușă a afirmat că audierea șefei DIICOT, Alina Bica, la DNA reprezintă un eveniment epocal, care va avea și un impact european. El a mai precizat că nu "a visat" ca în țara sa un șef de Parchet să fie luat de pe stradă, pentru a fi dus la audieri.

"Este un eveniment epocal și oricât ne-am preface, într-un fel sau altul, că nu vrem să îl discutăm, trebuie să o facem. Nu că aș vrea să ne punem neapărat pe o anumită hartă, dar cred că suntem singuri pe o anumită hartă care ne-ar putea indica în acest moment că suntem singulari, pentru că această cerere de reținere, este de natură să nea dea imaginea unui stat linișitit, mai ales după alegerile prezidențiale. (...) Am înțeles lucruri legate de acel om de afaceri care fost celebru și la Realitatea Tv, în emisiunile lui Rareș, dar un șef de parchet într-un fel luat de pe stradă, pus într-o anumită postură de posibilă reținere, este un eveniment cu impact european și numai dacă amintim că suntem parte a Uniunii Europene ...", a declarat consultantul politic, la Realitatea Tv.

Vezi și: UPDATE: DNA. Care este legătura între Alina Bica și omul de afaceri Stelian Gheorghe 

El a adăugat că, probabil, DIICOT are o greutate mai mare ca DNA: "Doamna Alina Bica este conducătoarea unui Parchet, care probabil are o greutate specifică chiar mai mare ca a DNA-ului, adică a Parchetului care o anchetează și o suspectează în acest moment. Sigur că în accepțiunea a ceea ce v-am spus până acum, că eu am crezut încă de la votul de duminică că România va trece printr-o perioadă de redimensionare, de transformare, de recalibrare, puteam să ne închipuim că vor fi și asemenea evenimente. Însă nu trebuie să ne ferim, nici nu trebuie să avem emoții, trebuie să judecăm foarte rece, dar trebuie să desemnăm exact ce se întâmplă, și probabil că analiștii și cei care ne dau informații, în această seară, la noapte, mâine dimineață - mă voi documenta și eu la rândul meu - vor fi în măsură să explice acest eveniment nemaiîntâlnit, care așa cum vă spuneam, pune România într-un mod singular pe o hartă, pentru că eu nu mai știu să existe un caz similar în Europa, pentru că eu nu am mai auzit de un caz similar".

Cozmin Gușă a mai spus că Alina Bica a fost ținta unor monitorizări, fapt confirmat și de Traian Băsescu.

"Deocamdată eu nu pot să nu rețin și evenimentul din campania electorală, când Alina Bica și Elena Udrea au fost filmate la cumpărături în Paris, evenimentul a fost declanșat în primă campanie electorală și nu este vorba despre cumpărături sau nu despre relația lor interpersonală. Aia a fost bine interpretată și candidatul PMP a explicat despre ce este vorba, dar este evident că Alina Bica a fost într-o anumită atenție, și vreau să vă spun că Traian Băsescu a menționat, cel puțin la Realitatea Tv, cu subiect și predicat că Alina Bica a fost subiectul central al unei monitorizări", a conchis consultantul politic.

Citește și: Alte două rețineri în cazul Alina Bica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel