Cozmin Gușă, apel către alegători: Nu mergeți la vot!

Consultantul politic Cozmin Gușă a făcut un apel către votanții din România, în direct la Realitatea TV, prin care le cere "românilor care nu sunt informați, care sunt indiferenți la soarta comunității, să nu meargă la vot", pentru că vor face mai mult rău decât bine.

"Noi suntem într-un moment foarte complicat. Noi ca țară. Politicienii nu o să spună asta, pentru că, în mod evident, vinovat e cel de la volan care te-a adus prin gropi. Și dacă îi vedem, sunt tot ăia. Că indiferent cât am puncta noi originea răului în România, pe cei care candidează astăzi îi găsim și acum 10 ani, și acum 15 ani, și dacă nu-l găsim pe Iliescu, găsim emulii săi sau unii care îl imită. În aceste condiții, vreau să fac un apel în această situație critică a României, românii care nu se informează, românii care se simt mai slab pregătiți, ca să nu zic proști, care sunt indiferenți la soarta comunității, mai bine să se gândească să nu meargă la vot, pentru că mai rău fac. N-am spus niciodată lucrul acesta, dar noi avem din ce în ce o masă mai mare de oameni care se entuziasmează prea ușor în necunoștință de cauză. Nu am nimic cu cei care, informați fiind, pot să greșească conform raționamentelor lor, dar să facă efortul de informare. La noi românii nu se mai informează, doar se revoltă. Și dacă mai sunt și activi din punct de vedere electoral, nasc niște monștrii. Din acest entuziasm sau din această revoltă, de la caz la caz, se nasc niște monștrii politici. Și de aceea românii ce nu se informează mai bine să nu meargă să voteze", a spus consultantul politic.

Cozmin Gușă a subliniat faptul că românii nu mai sunt interesați să se informeze, iar acest lucru se vede în audiențele TV.

[citeste si]

"Putem să avem mase de români care votează în cunoștiință de cauză, care doresc să se informeze, dar uitați-vă la audiențe. O să vedeți că audiențele show-urilor de divertisment, mai mult sau mai puțin porcoase, mai mult sau mai puțin promovând subcultura, acestea atrag publicul românesc, din păcate. Iar emisiunii de tip educativ în care oamenii, intelectualii, de exemplu, încearcă să rezolve problemele zilei, să ofere soluții, au din ce în ce mai puțină audiență. Și chiar și televiziunile de știri sunt într-o competiție de tabloidizare, pentru că altfel n-ar mai putea rezista, pentru că banii se iau în funcție de publicitate. Iar aici este cea mai mare crimă pe care au făcut-o sociologii, pentru că măsluit sondajele de audiență la foarte multe dintre entitățile media, tocmai ca să meargă mai departe doar cele care trebuie", este de părere consultantul politic.

Acesta a explicat că Parlamentul României de astăzi nu se va schimba în bine odată cu venirea noilor parlamentari.

"Deci, legat de votanți, am spus acum vreo două săptămâni că o proporție mare din masa de votanți din România s-a îndobitocit. Însă, să stăm liniștiți că nu e vorba numai de România, dacă ne uităm în SUA vedem și acolo o masă largă îndobitocită. Și din nefericire asta este epoca. Numai că acolo sistemul este așezat, partidele sunt consolidate, iar acolo nu se permit derapaje cum sunt posibile în România de la o zi la alta. Acest Parlament pe care îl avem în imagini astăzi nu se va popula cu mulți oameni noi, dar oricum cei care vor veni vor fi la fel de determinați să schimbe cu totul sensul lucrurilor și nu-l schimbă în bine", a conchis Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel