Costin Gheorghe și Alexandru Muntean, de la Gaz Metan Mediaș, citați la DNA într-un dosar de corupție în fotbal

Fotbalistul Costin Gheorghe, de la Gaz Metan Mediaș, s-a prezentat miercuri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi audiat într-un dosar de corupție.

Costin Gheorghe a susținut la intrarea în sediul DNA că a fost citat în calitate de martor.

Tot la DNA este citat și fotbalistul Alexandru Muntean, coleg de echipă cu Costin Gheorghe, transmite Agerpres.

Potrivit unor surse din justiţie citate de Mediafax, Costin Gheorghe a fost chemat de procurori să dea declaraţii într-un dosar nou deschis care ar viza meciuri aranjate.

Federaţia Română de Fotbal a deschis o investigaţie după ce jucătorii de la FC Braşov au fost premiaţi de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în 27 mai, în meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-0. Ulterior, Federaţia Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, declara, în 6 iulie, că va trimite cazul meciului dintre FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş către "instituţiile abilitate", pentru a vedea dacă premierea jucătorilor braşoveni a fost sau nu legală.

Vezi și: Doru Țuluș, procurorul DNA care va ancheta cazul Dinamo - Lazio. Este același din Dosarul Transferurilor

"Dosarul este încă este în dezbatere la nivelul comisiilor jurisdicţionale ale federaţiei. Omologarea rezultatelor şi a clasamentului final s-a făcut cu această menţiune. Dar din punctul meu de vedere, comisiile jurisdicţionale nu au capacitatea instituţională de a produce suficient de multe dovezi astfel încât să ia o decizie într-o direcţie sau alta. Aşa că vom înainta aceste speţe, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, către instituţiile abilitate care au capacitate deplină. Pentru că o comisie jurisdicţională nu are capacitatea organelor abilitate ale statului de a chema oamenii la raport, de a face urmăriri sau interceptări. Iar aceste lucruri nu ţin de o comisie jurisdicţională", spunea Răzvan Burleanu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş au retrogradat în urma rezultatului de egalitate înregistrat, în 27 mai, pe Stadionul Tineretului, în ultima etapă a Ligii I, în primul eşalon rămânând Concordia Chaijna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploieşti, cu scorul de 3-2.

FC Braşov s-ar fi slavat de la retrogradare dacă ar fi învins la cel puţin două goluri diferenţă pe Gaz Metan Mediaş, iar Concordia Chiajna ar fi pierdut meciul cu Petrolul Ploieşti. La rândul lor, medieşenii ar fi rămas în Liga I dacă ar fi câştigat la Braşov la o diferenţă de goluri egală cu cea cu care Concordia ar fi învins Petrolul.

Cum niciuna dintre situaţiile de mai sus nu a fost îndeplinită, Concordia, rivala celor două echipe ardelene în lupta pentru salvarea de la retrogradare, va evolua şi în sezonul viitor în Liga I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel