Costin Georgescu, fost șef SRI: Spionajul economic predomină în România

Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea "Sinteza Zilei" o anchetă susținută de afirmațiile unui fost șef SRI. 

O anchetă "În premieră" arăta cum au fost făcute dispărute echipamente şi utilaje din combinatele româneşti, dar şi cum au încercat străinii să pună mâna pe resursele minerale ale României. În 19 octombrie 2012 un spion rus a fost prins pe aeroport Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României. Avea asupra sa documente şi hărţi geologice preţioase. Conţineau informaţii şi date clasificate privitoare la zăcămintele de cupru şi metale rare din zonele de exploatare de la Moldova Nouă.

Fostul şef al SRI Costin Georgescu a afirmat că spionul în România nu este o excepţie, aici predominând spionajul economic, cel care ne vizează resursele naturale. El a evocat o situaţie în care, din postura de şef al SRI, a fost solicitat de preşedintele României să demonstreze ministrului rus de Externe prezenţa unui spion al Federaţiei Ruse pe spaţiul ţării noastre.

"De multe ori, informaţiile Serviciilor Secrete nu sunt luate în considerare", a mai spus fostul şef al SRI, făcând referire la numeroasele informaţii privind privatizările.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel