Costin Borc: Fără privatizări răsunătoare în acest an. Compania Națională a Sării va fi listată

Vicepremierului Costin Borc, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, spune că anul acesta nu vom avea o privatizare importantă,  însă unele companii precum Compania Națională a Sării ar putea fi listate la bursă.

"Nu veți vedea o privatizare răsunătoare în acest an, dar dorim ca unele companii din portofoliul ministerului, precum Compania Națională a Sării să fie listate la Bursă", a precizat ministrul Economiei la TVR.

Pe de altă parte, Borc a apreciat că România are nevoie de o rețea performantă de promovare a exporturilor, în special în zonele importante pentru exportul românesc. Ministrul Economiei a precizat, totodată, că va continua și programele cu China pentru reactoarele de la Cernavodă.

Costin Borc a subliniat că România are mai puține investiții mari în prezent, însă beneficiază de multe investiții mici și medii, ceea ce este bine pentru economia românească.

[citeste si]

"Avem un deceniu de creștere economică în industria productivității. Avem niște industrii și o economie competitivă. Uzinele noastre sunt niște uzine bune. Este adevărat, sunt anumite industrii care aproape au dispărut, sigur că sunt zone în care industriile s-au transformat sau au plecat. Bucureștiul este mult peste media UE. Clujul, cu tot ce se întâmplă în jurul său este un exemplu pentru ultimul deceniu. Parcurile industriale care sunt la Cluj, dar și industria din jurul Brașovului, a Sibiului, cu puncte care se mută acum spre Râmnicu Vâlcea. Sunt foarte multe lucruri de care putem fi mândri", a mai spus vicepremierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel