Costel Pantilimon, în echipa sezonului din Europa, după evoluțiile de la Sunderland

Portarul român Costel Pantilimon a reușit o performanță uriașă în urma meciurilor din acest sezon în care a apărat buturile lui Sunderland. 

Românul poreclit de fanii britanici ”Clean Sheet”, grație numeroaselor partide în care nu a luat gol, a fost declarat portarul etapei în Premier League, la finalul lui 2014.

Acum, cifrele lui Costel Pantilimon l-au propulsat în fruntea clasamentului portarilor din toate cele cinci mari ligi europene. Conform site-ului de analiză și statistică WhoScored, care punctează jucătorii în funcție de performanțele cuantificabile din meciuri, portarul plecat de la Timișoara și-a făcut loc în cel mai bun 11 al sezonului de până acum în Europa.

Cu o medie a notelor din acest sezon de 7.1, Costel Pantilimon este goalkeeper-ul cu cele mai constante evoluții din cele mai puternice cinci campionate europene, acesta fiind și motivul pentru care a fost inclus de site-ul citat în cel mai bun 11 european, scrie digi24.ro.

Din ”echipa de vis” a Europei fac parte jucători colosali, precum Thiago Silva (PSG), Robben (Bayern), Hazard și Fabregas (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) sau Leo Messi (Barcelona).

În echipa ideală a sezonului și-au făcut loc trei jucători din Premier League, doi din La Liga, trei din Ligue 1, doi din Bundesliga și unul din Serie A.

Citește și: Pantilimon, paradă fabuloasă în prelungirile meciului cu Aston Villa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel