Corupție la vârf în UE: cazul Martin Schulz

Un scandal cat casa. Cat casa Uniunii Europene. Este vizat insusi Martin Schulz. Nimeni altul decat presedintele Parlamentului European. 

 Si aspirantul sustinut de intreaga suflarea socialista a continentului pentru presedintia Comisiei Europene. Dupa alegerile care urmeaza sa aiba loc in toate statele. Ei bine, acest inalt oficial european, care, intre altele, a acuzat USL de tentativa de lovitura de stat si care a fost si principalul denuntator si acuzator al lui Adrian Severin, devine el insusi un fel de capo di tutti capi. Printr-un document oficial, este acuzat de coruptie.

Trei sute nouazeci si noua de europarlamentari din diferite grupuri politice l-au acuzat pe Martin Schulz ca, in calitatea sa de presedinte al Parlamentului European, si-a utilizat puterile, atributiile si personalul din subordine pentru a favoriza operatiunile legate de campaniile electorale ale socialistilor europeni. Deci, practic, a confundat statutul sau de presedinte al Parlamentului European, care ii impunea o neutralitate, cu cel de activist de prim rang al familiei socialistilor europeni. In al doilea rand, este acuzat ca, in schimbul participarii la asemenea operatiuni frauduloase, el isi promoveaza functionarii din subordine, platiti din bani publici, plasandu-i in diferite functii, sub forma de recompensa. Sa recunoastem ca premisele acestui scandal de coruptie sunt interesante si nu prea mult diferite de ceea ce a facut, de exemplu, Traian Basescu, folosindu-si functia sa de presedinte, bugetul, subordonatii si infrastructura pentru crearea si promovarea Fundatiei Miscarea Populara, transformata rapid intr-un partid politic. Vehicul prezidential.

Documentul oficial care, dincolo de nenumaratele declaratii publice, constituie bomboana pe coliva integritatii lui Martin Schulz, este asa-numitul „raport de descarcare de gestiune al PE". Acest tip de document, care de obicei trece prin Parlamentul European ca gasca prin apa, fara incidente, de aceasta data a starnit un urias scandal. De ce? Pentru ca in continutul acestui raport sunt introduse si acuzatiile explicite de coruptie la adresa presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Cele pe care le-am consemnat mai sus. Ei bine, acest raport, cu frazele incriminatoare cu tot, a fost aprobat de Parlamentul European cu 360 de voturi pentru si 190 de voturi contra. In asa fel, incat acuzatiile de coruptie la adresa lui Schulz au devenit, in cel mai inalt grad, oficiale.

Dar cum peste tot trebuie sa existe si mana unui roman, iata ca si de aceasta data avem de-a face cu detalii picante. In mod real, un asemenea raport este elaborat de catre tehnicienii secretariatului Comisiei pentru control bugetar. Si apoi insusit prin semnatura de raportorul oficial. In acest caz, raportorul oficial a fost nimeni altul decat europarlamentarul roman Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD. Acesta, am toate motivele sa presupun, „a semnat ca primarul". In sensul ca nu a citit raportul in prealabil. Pentru ca, daca l-ar fi citit, ar fi constientizat faptul ca acest raport contine grave acuzatii la adresa lui Martin Schulz. Persoana sustinuta si de PSD pentru viitoarea functie de comisar european. Sau, cine stie, poate, in momentul in care a semnat, domnul Catalin Ivan a facut-o in cunostinta de cauza, el insusi fiind revoltat de matrapazlacurile lui Martin Schulz.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel