Corul Madrigal, numit Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, la Geneva

Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" i-a fost conferit titlul de Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul “Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”. Distincția a fost acordată la Palatul Națiunilor Unite - Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace și Securitate, care are loc între 23-25 noiembrie 2016.

„Este o mare onoare să primim această distincție și să fim considerați oficial Ambasadori ai Libertății, Speranței și Păcii. Premiul este un simbol important pentru activitatea noastră și pentru tradiția Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", care a pus întotdeauna muzica în slujba valorilor multiculturale și a păcii, desființând granițele de orice fel. În realitatea prezentului, în care conflictele dezbină chiar și mari puteri ale lumii, un astfel de premiu este o dovadă că oamenii de pretutindeni își doresc să trăiască într-o lume în care muzica aduce pace”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin".

 

Pe 24 noiembrie, corul dirijat de Anna Ungureanu, va concerta în prezența a peste 140 de miniștri și ambasadori ai ONU, în marea sală a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organization). Concertul este organizat de Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite, prin Ambasadorul României la ONU, Excelența Sa, domnul Adrian Vieriță, și de Asociația Internațională pentru Apărarea Libertății Religioase (International Association for the Defense of Regious Liberty), prin responsabilul său, domnul Liviu Olteanu. Evenimentul se va desfășura în onoarea liderilor mondiali de pace, a oamenilor politici, diplomaților și figurilor emblematice din mediul academic, precum și a ONG-urilor care sunt invitate să participe la summit. 

Citește și: Spectacolul #minor, adus la București, în cadrul unui turneu susținut de BRD

Summitul Global de Religie, Pace și Securitate este organizat de Asociația Internațională pentru Apărarea Libertății Religioase și de Biroul Națiunilor Unite pentru Prevenirea Genocidului și Responsabilitatea de a Proteja (United Nations Office on Prevention of Genocide and Responsability to Protect). Cu ocazia acestui summit, Asociația Internațională pentru Apărarea Libertății Religioase marchează sărbătorirea a 70 de ani de existență.

Citește și: Soprana Nelly Miricioiu şi violonistul Remus Azoiţei, celebraţi la Institutul Cultural Român din Londra

Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. Astăzi, dirijorul corului este Anna Ungureanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel