EXCLUSIV  Corlățean: Orban, convocat la Senat, acuzații de înaltă trădare. A tranzacționat interesele României

Titus Corlățean FOTO AGERPRES
Titus Corlățean FOTO AGERPRES

Senatorul Titus Corlățean, vicepreședintele Senatului, a declarat, pentru DCNews, că premierul Ludovic Orban va fi convocat pentru audieri și că s-ar putea justifica acuzația de înaltă trădare, în cazul său.

„Am decis să-l convocăm săptămâna viitoare la Senat pe Ludovic Orban”, a spus Titus Corlățean, „în urma declarațiilor sale scandaloase, care dezvăluie adevăratul motiv al schimbării prin trădare a guvernului PSD, în octombrie. Domnia sa va fi convocat pentru a da explicații detaliate în legătură cu operațiunea de partid, pe care a mărturisit-o în discursul său de la Zagreb. Din această mărturie, înțelegem că interesul principal al liderilor PPE, ai celor de la Bruxelles și de la București, a fost să obțină o majoritate nelegitimă în Comisia Europeană.

Aceste declarații șocante și scandaloase ne spun, de fapt, că a existat un blocaj deliberat la Bruxelles, din partea liderilor PPE din Parlament și din Comisia desemnată, precum și o acțiune a sistemului de putere ilegitimă din România, care practic a tranzacționat interesele de stat ale țării noastre în beneficiul unor interese de grup.

Mă întreb dacă nu cumva acuzațiile dlui Ludovic Orban, făcute în urmă cu un an, când a denunțat premierul în funcție, adică pe dna Viorica Dăncilă, de înaltă trădare pentru o relație cu un partener strategic, nu ar fi pe deplin justificate chiar în cazul său? Procurorii DIICOT au respins acuzații dlui Orban.

După declarațiile de la Zagreb, cred că ar fi pe deplin justificată cercetarea infracțiunii de înaltă trădare a intereselor României în beneficiul unui grup cu componență internă și externă, comisă de Ludovic Orban. În consecință, îl vom convoca pe premier la Senat pentru a sta la dispoziția senatorilor și a ne oferi date relevante cu privire la această afacere de tranzacționare politică scandaloasă”, a declarat senatorul PSD Titus Corlățean.

VEZI ȘI: Orban: Guvernul Dăncilă, schimbat pentru ca România să aibă comisar UE din partea PPE

 

VEZI ȘI: Dăncilă, atac la Orban după declaraţia din PPE: Iată adevăratul fake din politica românească: Klaus Iohannis și PNL!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel