Corlățean, despre cum poate fi folosit potențialul generat de situația din Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a declarat, miercuri, că potențialul generat de situația actuală din Ucraina poate fi folosit și pentru o reașezare a relațiilor dintre Kiev și București și s-a pronunțat pentru un climat de "încredere și prietenie" între cele două state.

În acest sens, Corlățean a arătat că este necesară identificarea, pe de-o parte, a amenințărilor și riscurilor comune la adresa securității, iar pe de altă parte identificarea soluțiilor politice, metodelor și acțiunilor care să pună bazele unei păci durabile în regiune, informează Agerpres.

"O astfel de abordare poate contribui în mod esențial la realizarea unui parteneriat reciproc avantajos cu efecte benefice în plan bilateral și regional. Dorim să stabilim un climat de încredere și prietenie, cadrul creat putând facilita promovarea unor aspecte de interes prioritar pentru țara noastră, în special protecția drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina, în spirit european", a declarat Corlățean, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Șeful diplomației române a făcut o analiză a situației din Ucraina, apreciind că în acest moment Kievul este angrenat într-un "război hibrid" în care Rusia urmărește să exercite un tip de control politic asupra acestui stat.

"Mijloacele și metodele utilizate în acest tip de conflict sunt diverse: de ordin politico-militar, economico-financiar, social-identitar, etno-religios și nu în ultimul rând informațional. Efectele majore sunt de adâncire a crizei interne politico-economice, financiare (...) și de exacerbare a naționalismului extremist. Aceste pericole subliniază și mai mult importanța construirii prin reformă eficientă a unei democrații solide bazate pe un sistem economic viabil", a afirmat Corlățean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel