Corlățean, mesaj de forță pentru Ungaria, la reuniunea diplomaților

Foto: dcnews.ro
Foto: dcnews.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a ținut să transmită un mesaj Ungariei cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomației Române, subliniind că Bucureștiul nu va depăși cadrul relațiilor bilaterale stabilite de comun acord cu Budapesta, o trimitere la pretențiile de autonomie ale Ungariei despre care MAE a susținut constant că violează tratatul politic al celor două state vecine.

"Aș vrea să fac un scurt comentariu din punct de vedere al unei relații bilaterale care rămâne importantă pentru România, mă refer la relația cu Ungaria. Și o spun cu cea mai mare deschidere și onestitate: relația de cooperare cu Ungaria rămâne importantă pentru România în cadrul care de comun acord, în baze consensuale, a fost agreat de statul român și statul ungar. Mă refer la tratatul politic bilateral și la parteneriatul strategic cu conținut european. Sunt lucruri extrem de importante atât pentru atât relația bilaterală cât și pentru cooperarea regională sau la nivel european și euroatlantic.", a declarat Titus Corlățean, miercuri, în fața corpului diplomatic român.

Tăriceanu: Parteneriarul cu China trebuie dezvoltat pe toate laturile

Șeful diplomației române a insistat că România va avea grijă să nu se situeze în afara relațiilor bilaterale convenite de comun acord, o sugestie că Ungaria ar trebuie să procedeze la fel.

"Voi spune însă foarte clar că principiile după care România va continua să se ghideze sunt cele, subliniez încă o dată, sunt cele care au fost asumate în planul relațiilor internaționale consensual, atât de România, cât și de Ungaria. Știți foarte bine la ce mă refer. Am vrut să transmit acest mesaj pentru că relația o privim în continuare pozitiv și suntem doritori să construim împreună având un fundament bine definit", a conchis Titus Corlățean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel