CORINA CREȚU, COMISAR EUROPEAN PENTRU POLITICI REGIONALE: Portofoliul obținut de România în CE, un mare succes. Nu s-a pus problema altui portofoliu

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Comisarul european desemnat pentru portofoliul Politicii Regionale, Corina Crețu, i-a acordat duminică seara un amplu interviu lui Mihai Gâdea. Ea a afirmat că obținerea de către România a portofoliului respectiv în Comisia Europeană reprezintă un mare succes, o dovadă de mare încredere pentru țara noastră și o recunoaștere a faptului că România se află pe picior de egalitate cu toate statele membre UE.

Corina Crețu a precizat însă că odată ajunsă în Comisia Europeană, ea nu mai reprezintă România, ci se luptă pentru "politica regională și aplicarea și promovarea ei în toate statele membre".

"Acest succes nu ar fi fost posibil dacă alianța noastră nu ar fi avut acest rezultat incredibil pe care l-am obținut la alegerile europarlamentare, 50 la sută din numărul total de locuri al românilor. Și spuneam atunci că am vizitat zeci de localități și am văzut cred că sute de oameni, mii de oameni și pentru toate aceste comunități locale acum voi avea onoarea să lucrez — aceste comunități locale din Romania și din toate statele membre, pentru că odată ajuns membru al Comisiei Europene eu nu mai reprezint România, ci eu mă lupt pentru politica regională și aplicarea și promovarea ei în toate statele membre. Deci este un mare succes, este după părerea mea o dovadă de mare încredere, pentru că știm cu toți că România a întâmpinat multe dificultăți în ultimii ani în accesarea fondurilor europene. Și cred într-adevăr că este o recunoaștere a faptului că România se află la aceasta oră pe picior de egalitate cu toate statele membre, deci din acest punct de vedere nu pot decât să fiu onorată de marea responsabilitate pe care o am în față", a declarat Corina Crețu, în emisiunea "Sinteza zilei", de la Antena 3.

Citește și: Ce spune Dacian Cioloș despre comisarul european Corina Crețu

Noul comisar european pentru Politici Regionale a precizat că în cazul său nu a fost vorba despre un alt portofoliu, cum ar fi cel de ajutor umanitar și situații de urgență.

"Nu, pentru mine lucrurile au fost clare din punct de vedere oficial. Pe toate canalele mi s-a comunicat că se vorbește despre dezvoltarea regională. Eu am fost vicepreședinte al Comisiei de dezvoltare și îmi pare rău că acest portofoliu de ajutor umanitar a fost atât de denigrat. Sigur că nu are atâta importanță pentru România. Portofoliile sunt egale ca importanță. Potrivit tratatelor europene, în afara funcției de președinte al Comisiei Europene, și de Înalt reprezentant pentru politică externă, care sunt deasupra celorlalți, restul portofoliilor sunt egale, de importanță egală. Dar fiecare țară are alte necesități și pentru România, potrivit necesităților noastre, într-adevăr acest portofoliu de politică regională este foarte important", a adăugat Corina Crețu.

Vezi și: Predicție tristă pentru Corina Crețu la Bruxelles a unui coleg din PE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel