Coreea de Nord, sub presiune: SUA, Japonia și Coreea de Sud vor dezarmarea nucleară

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Japonia, SUA și Coreea de Sud au ajuns la un acord în ceea ce privește programul nuclear al Coreei de Nord. Cele trei țări au convenit să pună mai multă presiune pentru a convinge autoritățile de la Phenian să renunțe la programul de înarmare nucleară. 

Este necesar să creștem presiunea împotriva Coreei de Nord pentru ca ei să abandoneze programul dezvoltării armelor nucleare și să renunțe la armele pe care deja le dețin în peninsulă," a declarat Shinsuke Sugiyama, reprezentantul Guvernului japonez pentru politică externă, citat de Reuters. 

Declarația a avut loc după o întâlnire la Tokyo cu Anthony Blinken, secretarul de stat adjunct al SUA și Lim Sung-nam, ministrul de externe al Coreei de Sud. 

Declarația vine în contextul în care Coreea de Nord a testat în ultima perioadă mai multe rachete cu rază mare de acțiune. Liderul Kim Jong-un pare de neclintit în privința dezvoltării de noi arme nucleare, astfel că rămâne de văzut ce măsuri vor putea lua cele trei state împotriva nord-coreenilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel