Coreea de Nord, o nouă sfidare la adresa păcii. Reacțiile nu au întârziat

China și-a exprimat opoziția sa "fermă" față de testul nuclear efectuat vineri dimineață de Coreea de Nord, al cincilea și cel mai puternic realizat de către Phenian până în prezent, potrivit Coreii de Sud, relatează AFP, Reuters și Xinhua.

'Astăzi (vineri), RPDC a efectuat un nou test nuclear în pofida opoziției generale a comunității internaționale, test pe care guvernul chinez îl condamnă cu fermitate', a declarat Ministerul chinez al Afacerilor Externe într-un comunicat.

'Cerem insistent Coreii de Nord să-și onoreze angajamentele în ceea ce privește denuclearizarea, punerea în aplicare a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU și să se abțină de la orice acțiune de natură să agraveze situația', a mai spus ministerul.

Barack Obama a declarat că acțiunile provocatoare ale regimului nord-coreean vor avea consecințe grave. Totodată, purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale a precizat că Barack Obama a fost informat la bordul Air Force One cu privire la activitatea seismică din apropierea zonei militare de testare de la Punggye-ri. Liderul american şi-a reafirmat susţinerea pentru menţinerea securităţii aliaţilor asiatici, relatează Reuters.

[citeste si]

Textul cere rezolvarea diferendului prin discuții în format de șase, un proces care a stagnat pentru o perioadă lungă de timp între cele două Corei, Rusia, China, Japonia și Statele Unite ale Americii.

Coreea de Nord a efectuat primul său test nuclear în 2006, atrăgându-și critici și sancțiuni din partea Națiunilor Unite, iar cel mai recent asemenea test s-a desfășurat în ianuarie. Phenianul a anunțat atunci că a efectuat cu succes primul său test cu bombă cu hidrogen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel