Coreea de Nord, o nouă sfidare la adresa comunității internaționale

Coreea de Nord sfidează din nou comunitatea internațională. Aceasta a lansat, joi dimineaţă, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, ca reacţie la exerciţiile militare efectuate de Statele Unite şi Coreea de Sud în zonă.

Conducerea de la Seul a acuzat Phenianul că a lansat joi două rachete balistice care au zburat pe o distanţă de 500 de kilometri, fiind lansate de pe coasta estică a ţării, din oraşul Wonsan, în Marea Japoniei, potrivit Ministerului Apărării din Coreea de Sud.

De asemenea,liderii nord-coreeni au anunţat că va renunţa la toate înţelegerile cu statul sud-coreean în privinţa proiectelor comerciale şi va încheia toate afacerile sud-coreene aflate pe teritoriul său, referindu-se la staţiunea montană nord-coreeană din Kumgang şi complexul industrial intercoreean Kaesong.

[citeste si]

Seulul a suspendat operaţiunile în zona intercoreeană luna trecută ca sancţiune pentru rachetele lansate de Coreea de Nord şi testele nucleare efectuate.

Statele Unite şi Coreea de Sud sunt, în continuare, în război cu statul nord-coreean din cauză că Războiul Coreean s-a încheiat cu un acord în privinţa utilizării de armanent în loc de un acord de pace.

Coreea de Nord a avertizat duminică despre un posibil "un atac nuclear preventiv" ca reacţie la exerciţiile desfăşurate de SUA și Coreea de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel