"Copilărie regală", lansare la Gaudeamus. Principele Radu prezent la lansare

Sâmbătă, 22 noiembrie, a fost lansată cartea "Copilărie regală", un album deosebit dedicat copiilor regali ai României cu imagini de la Arhivele Naționale. Fotografiile de colecție sunt însoțite de un text amplu scris de istoricul Filip-Lucian Iorga.

VEZI ȘI: Gâdea vrea să dea "Adevărul" în judecată dintr-un motiv HALUCINANT

Istoricul Filip-Lucian Iorga a postat pe Facebook câteva imagini de la lansarea albumului "Copilărie regală".

"22 noiembrie 2014, Târgul de carte "Gaudeamus", Romexpo București, lansarea albumului "Copilărie regala" (Editura Corint), cu fotografii de la Arhivele Naționale ale României. Evenimentul a avut loc în prezența ASR Principelui Radu al României. Vorbitori: Georgeta Filitti, Mirela Tirna, Sorin Liviu Damean. A fost lansată și o nouă ediție din biografia clasică a Regelui Carol I, de Mite Kremnitz", a scris Filip-Lucian Iorga în descrierea imaginilor.

Interviu despre "Copilărie regală"

Într-un interviu acordat pentru DC News, istoricul Filip-Lucian Iorga a vorbit despre acest volum deosebit.

"Este greu de spus pentru că multe dintre imagini sunt înduioșătoare. De exemplu, imaginea în care tânăra Principesă Elisabeta, soția lui Carol I, o ține cumva în spate pe fiica ei, Principesa Mărioara. De asemenea, sunt fotografiile cuplului princiar Ferdinand și Maria alături de copiii lor care sunt foarte drăguți. În plus, mai sunt imagini impresionante cu Majestatea Sa Regele Mihai nou-născut împreună cu părinții și bunicii săi. Sunt și posturi foarte relaxate. De exemplu, principele Mihai la plajă sau jucându-se cu un cățel.

Nu sunt doar fotografii de la evenimente oficiale, cum este, de exemplu, momentul când Regele Mihai este proclamat în Parlament după moartea bunicului său. Sunt și momente din intimitatea unei Familii Regale, iar acest lucru este înduioșător pentru că se creează o legătură între cititor și acele personaje pe care de obicei le găsim în cartea de istorie. Până la urmă, copilul regal este la fel ca toți copiii, deși are datorii mai multe. Sunt cumva sub ochiul publicului. Este foarte greu să aibă o viață doar pentru sine. În cartea "Copilărie regală", pozele și textul reușesc să aducă o imagine mult mai amuzantă. Există și momente tragice cum ar fi moartea Principesei Mărioara. De asemenea, Regina Maria - care era o persoană învingătoare - a suferit enorm la moartea copilașului ei în Primul Război Mondial. Așadar sunt și momente tragice, dar și momente mai amuzante, ca în orice familie", ne-a spus Filip-Lucian Iorga.

Puteți citi AICI interviul integral.

FOTO: Ana Iorga

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel