Contopire DNA şi DIICOT. Procurorul general: Eroare fundamentală

O eventuală decizie de adoptare a unei ordonanţe de urgenţă pentru contopirea DNA şi DIICOT ar reprezenta 'o eroare fundamentală', a afirmat joi procurorul general, Augustin Lazăr.

'Ar fi o eroare fundamentală din partea cuiva, şi aici cred că nu ar mai fi vorba de o inabilitate, ci chiar de o altă strategie, dar care să nu fie de combatere a criminalităţii, ci probabil o strategie inversă', a declarat Augustin Lazăr, înainte de începerea şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii.

În opinia sa, o astfel de măsură nu ar fi nici urgentă şi nici necesară. 'În mod clar, când se dă o ordonanţă de urgenţă, deja ştim ce înseamnă ordonanţă de urgenţă, presupune o urgenţă, presupune ceva ce nu se întruneşte în acest moment. Şi în niciun caz nu este necesară o astfel de contopire sau o altfel de măsură despre care s-ar discuta, să se desfiinţeze prin contopire două structuri de elită ale Ministerului Public, care se pare că deranjează multă lume, de vreme ce îşi fac datoria', a explicat procurorul general.

El a precizat că orice decizie privind reorganizarea sistemului judiciar nu poate fi luată fără consultarea prealabilă a instituţiilor din domeniu, scrie Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel