Consultări partide. Victor Ponta: E ca în Caragiale

Premierul Victor Ponta, referindu-se vineri seară, la Antena 3, la consultările între partidele parlamentare pe Codul Fiscal, propuse de PNL, şi ulterior de UNPR, care vor avea loc săptămâna viitoare, a declarat că i se pare "o chestie ca în Caragiale".

Întrebat de jurnalistul Răzvan Dumitrescu cu ce mandat merg reprezentanții săi la consultările partidelor politice, premierul Victor Ponta a replicat: "Nu mai știu când sunt, că era vorba să fie luni, după acea era vorba să fie miercuri. Eu cred că este o chestie așa ca în Caragiale. Adică să ne vedem cu cei de la PNL să le explicăm ce au votat acum două luni? Eu spun: orice decizie a Parlamentului prin care ne întoarcem la forma inițială a Codului Fiscal, respectiv 20%, explicând oamenilor de ce, cu 9% la produse alimentare de fapt media unui om care conusmă produse este undeva spre 17%, este o medie corectă, de aceea am făcut propunerea de 20%, rămâne 19%, foarte bine, trebuie să mai găsim 1,8 miliarde de lei anul viitor. O să-i găsim. 

La consultări nu va merge nimeni de la guvern, pentru că sunt consultări politice. De la PSD am vorbit cu Liviu Dragnea, pentru că ştie cel mai bine despre ce este vorba să meargă Eugen Teodorovici şi cei doi preşedinţi de comisii de Buget-Finanțe din Parlament, dl Arcaș și dl Viorel Ștefan. Dar vă aduc aminte că acest Cod Fiscal a fost dezbătut în comisii de față cu toți reprezentanții partidelor şi votul a fost unanim, la Camera Deputaților", a declarat premierul Ponta.

Victor Ponta explică de ce a fost Codul Fiscal întors în Parlament

Totodată, șeful Executivului a atras atenția că cei afectați de această bătălie politică ar urma să fie românii.

"Anul trecut, în august, aveam o dezbatere cu dl Băsescu care zicea că dacă reducem CAS cu 5 puncte o să distrugeți țara. A trimis înapoi, am votat și nu mi se pare că s-a distrus țara. (...) 

Măsurile economice pe care le ia Guvernul, în consultare cu cei care se pricep la economie, nu țin cont de voința unui președinte, că-l cheamă Băsescu sau Iohannis. Întâmplător, nici unul, nici altul nu au cunoștințe economice, întâmplător, nici unul, nici altul nu au consilieri economici și întâmplător și unul și altul iau decizii strict politice. Dacă așa a vrut Constituția României și așa se întâmplă de altfel în toate țările europene — Guvernul se ocupă de partea economică socială, domnul președinte se ocupă de vizite externe, de ceea ce are dânsul de făcut. De ce trebuie să le încurcăm, de ce să ne ocupăm fiecare de ceea ce nu ne pricepem?

Vă spun care e obiecția, că poate pică Guvernul ăsta și vine Guvern PNL până se adoptă Codul Fiscal. Uite că nu a picat. Nu e dreptul lor ca în această bătălie politică, pe care o înțeleg, să strice o chestie foarte bună pentru viața de zi cu zi și pentru economie", a mai spus Ponta în cadrul emisiunii "Subiectiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel