Consultări Klaus Iohannis-PSD, la Palatul Cotroceni. Liviu Dragnea, detalii de culise

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a dezvăluit culisele discuției cu președintele Klaus Iohannis, în timpul consultărilor de la Palatul Cotroceni. 

"A fost o discuție pagmatică. Discuțiile sunt destul de aplicate, fără vorbe-n plus, ne-a explicat cele trei principii care vrea să-i ghideze mandatul: participare, integritate, durabilitate, sunt principii corecte, suntem de acord cu ele. Am discutat despre legislația electorală. Astăzi am stat mai mult de trei sferturi de oră, data trecută am stat cam 10 minute", a spus Liviu Dragnea, în emisiunea "Vorbește liber", de la TVR 1. 

Liviu Dragnea a adăugat că "discuțiile nu se poartă în felul ăsta, nu se fac reproșuri reciproce, noi am spus că una din condițiile esențiale pentru a aplica votul prin corespondență, pentru că votul online, ca variantă, este o procedură de vot foarte periculoasă și este foarte greu să asiguri siguranța votului, pentru că atacuri informatice sunt în toate sistemele. Mai este o variantă de vot electronic (...) și mai este varianta de vot prin corespondență. Noi susținem și se pare că e de acord și președintele Iohannis că pentru a avea un vot prin corespondență care să fie și aplicabil, românii din diaspora trebuie să se înregistreze. Sunt chestiuni simple, ca să poți să votezi prin corespondență trebuie să primești un plic, ca să-l primești trebuie să ți-l trimit. Ne-ar ajuta foarte mult să știm exact și MAE nu va mai avea probleme, pentru că toată lumea a acuzat MAE, numai că din moment ce n-ai informații în mod oficial unde sunt românii, e foarte greu. Am propus ca de organizarea alegerilor să se ocupe Autoritatea Electorală Permanentă. Se pare că președintele Iohannis e de acord. O să vedem și celelalte partide ce opțiuni au. În ceea ce privește celelalte legi, legea electorală pentru Parlament, noi am vrea să implementăm în România sistemul mixt german, (...) care este puțin mai complicat. Votul pe liste este varianta spre care s-ar putea să ne îndreptăm". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel