Constantin Dudu Ionescu, numit consilier de stat de Klaus Iohannis

Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne în perioada Convenției Democrate, a fost numit consilier de stat în Administrația Prezidențială de către președintele Klaus Iohannis.

Constantin Dudu Ionescu, 58 de ani,  va fi director al Oficiului Informații Integrate din cadrul Departamentului Securității Naționale de la Cotroceni.

Dudu Ionescu este licentiat al Facultății de Aeronave din cadrul Universității Politehnice București. Și-a început cariera ca inginer și a fost cercetător la Centrul de Motoare de Aviație București.

A fost deputat PNTCD în legislatura 1992 - 1996, apoi secretar de stat în Ministerul Apărării în Guvernul CDR, ulterior ministru de Interne.

Citește și: Mihai Șomordolea, fost consilier al lui Traian Băsescu, numit de Klaus Iohannis secretar al CSAT

Potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, "Departamentul Securitate Naţională (D.S.N.) reprezintă structura specializată din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, destinată asigurării îndeplinirii de către Preşedintele României a prerogativelor conferite de Constituţie în domeniul general al securităţii naţionale şi al calităţii de Comandant al Forţelor Armate, având la bază Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi Strategia de Securitate Naţională a României."

De asemenea, printr-un decret prezidențial, Klaus Iohannis l-a trecut, marți, în rezervă pe generalul Ion Oprișor, care este consilier prezidențial, șeful Departamentului Securității Naționale de la Cotroceni. Trecerea în rezervă s-a făcut la propunerea ministrului Apărării, Mircea Dușa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel