Consiliul European, Bruxelles. Teme principale de discuție

Consiliul European de la Bruxelles reunește liderii celor 28 de state ale Uniunii Europene. România este reprezentată de către președintele Traian Băsescu. 

Summitul are loc la doar o zi după ce Parlamentul European a dat undă verde noii Comisii Europene, conduse de luxemburghezul Jean Claude Juncker. 

Consiliul European are pe agendă următoarele teme de discuție: - planul de acţiune privind clima, care în paralel ar trebui să găsească soluţii pentru a ameliora securitatea energetică a blocului comunitar. Cu doar o zi în urmă, UE nu reuşise să ajungă la un acord privind pachetul referitor la climă. Planul are trei obiective propuse de CE pentru 2030: reducerea cu 40 la sută a gazelor cu efect de seră în raport cu 1990, creşterea energiilor regenerabile la 27 la sută din consum şi economii de energie în proporţie de 30 la sută.

Schimbare-cheie la înlocuirea lui Barroso cu Juncker. Modificare în ceea ce privește România

- criza medicală provocată de epidemia de Ebola din vestul Africii. Uniunea Europeană a promis deja un ajutor de aproape 600 de milioane de euro şi a oferit garanţii de evacuare din motive de sănătate angajaţilor din cadrul organizaţiilor umanitare. Premierul britanic David Cameron vrea un miliard de euro.

În a doua zi a Consiliului European, vor discuta despre economiei şi modalităţile de a obţine creşterea economică. Noua Comisie Juncker se bazează pe un plan de investiţii de 300 de miliarde de euro, ce trebuie prezentat înainte de Crăciun. Discuția, la care vor participa iniţial toţi cei 28 de lideri UE, va fi urmată de un mini-summit al zonei euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel